Διεθνής Ημέρα Μνημείων την Τετάρτη

Δωρεάν βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους

Έχετε καιρό να πάτε μια βόλτα στην Ακρόπολη ή σε κάποιο άλλο μουσείο? Κάντε το την Τετάρτη!

Λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων, την Τετάρτη στις 18 Απριλίου, μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία της Αθήνας χωρίς εισιτήριο, αφού η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια μουσεία θα είναι δωρεάν.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πρόταση έγινε στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.


Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σ' όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Γι' αυτό το λόγο μη χάνετε τέτοιες ευκαιρίες εν καιρώ κρίσης!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top