Τα «γεγονότα» στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου

Στις 8, 9 ,10 και 11 Οκτωβρίου

Τα γεγονότα του Ντέιβιντ Γκρέιγκ

Τα γεγονότα του Ντέιβιντ Γκρέιγκ είναι μία συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Σερρών, Κρήτης, Καλαμάτας, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Ferodo Bridges στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου, στο Μον Ρεπό.

Η Eλληνοβραζιλιάνα ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη σε μια ιδιαίτερη παράσταση

 

Κωνσταντίνος Μπιμπής- Μαρία Κεχαγιόγλου

Συμμετέχουν:

Η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας San Giacomo (8, 9/10)

Η Μεικτή Χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης» (10/10) και η Γυναικεία Χορωδία Κέρκυρας (11/10)

Το σπουδαίο έργο Τα γεγονότα του διεθνούς φήμης Σκοτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ, σε μουσική και στίχους του Τζων Μπράουν, παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε συμπαραγωγή με οκτώ Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα..

Μαρία Κεχαγιόγλου- Κωνσταντίνος Μπιμπής 

Τα γεγονότα είναι ένα πολιτικό έργο που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ερασιτεχνικές χορωδίες από τις πόλεις όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση. Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας.

Το έργο

Τα γεγονότα παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά σε περιοδεία ανά τη χώρα και με τη συμμετοχή τοπικών χορωδιών – σύμφωνα με την πρόθεση του συγγραφέα και των υπόλοιπων δημιουργών της πρώτης παράστασης. Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, ενώ η μουσική επιμέλεια, η διδασκαλία των χορωδιών και η διασκευή της μουσικής και των στίχων είναι του Κωνσταντίνου Θωμαΐδη.

Το έργο δημιουργήθηκε μετά από ανάθεση της Actors Touring Company και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Traverse Theatre του Εδιμβούργου (Φεστιβάλ Fringe 2013) σε σκηνοθεσία Ράμιν Γκρέι. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως ένα σημαντικό, πρωτοπόρο έργο. Αμέσως μετά την πρεμιέρα του ακολούθησε διετής περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε σε θέατρα ανά την Ευρώπη και στη Νέα Υόρκη.

Μουσικό θέατρο Ντέιβιντ Γκρέιγκ

Τα γεγονότα

Συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Σερρών, Κρήτης, Καλαμάτας, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Ferodo Bridges.


Μουσική – Στίχοι: Τζων Μπράουν Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια σκηνικού: Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος Μουσική διεύθυνση – 
Με τους Μαρία Κεχαγιόγλου και Κωνσταντίνο Μπιμπή Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top