Aρχαιολογικός περίπατος σε τρεις λόφους της Αθήνας

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από το Λόφο της Πνύκας

περίπατος σε τρεις λόφους της Αθήνας

Μετά από το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων θα ξεκινήσουμε τους αρχαιολογικούς περιπάτους την Κυριακή 24 Μαΐου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Η αρχή θα γίνει από τους τρείς λόφους, της Πνύκας, του Φιλοπάππου και του Αρείου Πάγου που εκτός από το ξεχωριστό ιστορικό ενδιαφέρον προσφέρουν μια θαυμάσια ευκαιρία για περίπατο μέσα σε δασωμένες διαδρομές.

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από το Λόφο της Πνύκας, στο χώρο που συνεδρίαζε η εκκλησία του δήμου και λειτούργησε η άμεση δημοκρατία. Εδώ με φόντο το μνημείο του Παρθενώνα θα μιλήσουμε για το περιεχόμενο της μοναδικής περιόδου της ιστορίας της ανθρωπότητας που χαρακτηρίσθηκε Χρυσός Αιώνας.

Η Νατάσσα Μποφίλιου LIVE από τον Φάρο

Στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στον Αγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη, βυζαντινό μνημείο, που είναι θολωτή, μονόκλιτη βασιλική και η εξαίρετη διαμόρφωση του χώρου έχει τη σφραγίδα του Έλληνα αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Δημήτρη Πικιώνη.
Κατόπιν, συνεχίζοντας θα ανεβούμε στο λόφο των Μουσών, (Φιλοπάππου) όπου θα συναντήσουμε τη σπηλιά, που αναφέρεται σαν φυλακή του Σωκράτη. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην κορυφή του λόφου, στο μνημείο του Φιλοπάππου, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί Ύπατος της Αθήνας (90 - 100μ.Χ).

Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση τον Άρειο Πάγο, το λόφο που βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης και όπου λειτουργούσε το αρχαίο δικαστήριο.

Την ξενάγηση θα κάνει ο ιστορικός Μάκης Σταύρου.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top