Έρχεται η πρώτη επιδαύρια παράσταση

Πότε θα προβληθεί το Comédie-Française;

Comédie-Française

To Σάββατο 9 Μαΐου μπορείτε  να δείτε online την παράσταση με την οποία έκανε την πρώτη κάθοδο στην Επίδαυρο η Comédie-Française, ο παλαιότερος ενεργός θεατρικός οργανισμός της Ευρώπης.

Το τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα για τη γιορτή της μητέρας

 Ιδρύθηκε το 1680, αφότου κατά διαταγή του Λουδοβίκου 14ου συνενώθηκαν σε ένα σχήμα οι δύο κραταιοί θίασοι της χώρας, ένας εκ των οποίων ήταν αυτός που είχε ιδρύσει ο Μολιέρος. Ένας από τους βασικούς στόχους της Comédie είναι να παρουσιάζει το κλασικό ρεπερτόριο και είναι πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες με σκηνοθέτες που ενδιαφέρονται να μοιραστούν μαζί της τα έργα που θα ήθελαν να κάνουν. Κάπως έτσι, προέκυψε η συνεργασία της με τον σπουδαίο Βέλγο σκηνοθέτη Ίβο Βαν Χόβε και μετά από πρόσκληση του  Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, επί της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, παρουσίασαν στο αργολικό θέατρο το δίπτυχο «Ηλέκτρα / Ορέστης» του Ευριπίδη (Ιούλιος, 2019).

Μεγάλο αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε όλη τη Νέα Σμύρνη

Πρόκειται για μια παράσταση δυναμική, συγκινητική και ερεθιστική, μια σύγχρονη πρόταση πάνω στο αρχαίο δράμα, με σαφές όραμα. Μέσα από μια στιβαρή ενορχήστρωση των ηθοποιών, με έναν Χορό να λάμπει και μια τεκμηριωμένη δραματουργική ανάγνωση, ο σκηνοθέτης Ίβο Βαν Χόβε επικαιροποίησε την τραγωδία του Ευριπίδη έτσι ώστε να έχει αντίκτυπο στη συνείδηση του σημερινού κοινού.

Η παράσταση «Ηλέκτρα / Ορέστης» θα προβληθεί ταυτόχρονα από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο οργανισμών, του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και της Comédie-Française το Σάββατο 9 Μαΐου, και θα μείνει διαθέσιμη για 24 ώρες.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top