Ο δρόμος περνά από μέσα: Μία εναλλακτική-ποιητική παράσταση

Τα σκουλήκια που τρώνε έπιπλα και οι νεκροί που κατοικούν στο σπίτι

Ο δρόμος περνά από μέσα

Την Κυριακή 15 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο θέατρο Μικρό Χορν του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα» ενώ από την Τετάρτη 1 Απριλίου έως την Κυριακή 12 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσ-σαλονίκη.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον βραβευμένο με «Κάρολος Κουν» Χρήστο Σουγάρη που με την εναλλακτική του ματιά έδωσε μια ποιητική πνοή στο έργο με τη βο-ήθεια των πολύ σημαντικών και άξιων ηθοποιών :Ρούλα Πατεράκη, Πέρη Μιχαηλίδη, Πάρι Θωμόπουλο, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξανδρο Βάρθη ,με την πρωτότυπη μου-σική του Στέφανου Κορκολή, το εικαστικό σκηνικό της Ελένης Μανωλοπούλου και τις φωτιστικές πινελιές του Γιάννη Δρακουλαράκου.

Υπόθεση

Μπορεί ένα σπίτι να πεθάνει; Και μάλιστα από πνευμονικό οίδημα;

Οι γλωσσομαθείς βιβλιόφιλες κατσαρίδες, τα σκουλήκια που τρώνε τα έπιπλα, και οι νεκροί που κατοικούν μέσα σ΄ αυτό το σπίτι, έχουν δικαιώματα πάνω του;

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κλείνει το μάτι στον Μπέκετ, τον Ίψεν και τον Τσέχωφ, και αφηγεί-ται με τρόπο αλληγορικό την ιστορία μιας οικογένειας, που χρόνια τρώει η ίδια τα σωθικά της. Την οικογένεια στοιχειώνουν γεγονότα αδιευκρίνιστα, ακαθόριστα, ερμηνευμένα από κάθε πλευρά με τρόπο που την εξυπηρετεί. Το νεοκλασικό με το ένδοξο παρελθόν - τέτοια είναι πια σπάνια -, ως περιουσιακό στοιχείο, διεκδικείται με διάφορους τρόπους, τόσο από τους φυσικούς ιδιοκτήτες, όσο και από νεό-πλουτους ''εισβολείς''. Τα σκουληκοφαγωμένα έπιπλα-αντίκες, είτε έχουν πωληθεί όσο-όσο, είτε χρησιμοποιούνται ως βιτρίνα στην προσπάθεια που γίνεται, ούτως ώστε το ''σπίτι'' να πα-ραμείνει στη θέση του, αντί να δοθεί αντιπαροχή, με σκοπό την ανέγερση shopping center, πολυκατοικίας κτλ. Στο τέλος της διαδρομής όμως, αυτός ο ''εμφύλιος'' και το ατέλειωτο ξεπούλημα αυθεντικών και μη περιουσιακών στοιχείων, καθώς και προσωπικών αξιών, θα αφήσει μόνο ηττημένους. Από όλες τις πλευρές. Μόνο θύματα. Και η σιωπή θα επιστρέψει ικανοποιημένη στη θέση της.

Συντελεστές


Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια : Χριστίνα Κωστέα
Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Παίζουν


Ρούλα Πατεράκη
Πέρης Μιχαηλίδης
Πάρις Θωμόπουλος
Κωνσταντίνα Κλαψινού
Αλέξανδρος Βάρθης


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top