Η κρίση πλήττει και τα βρετανικά μουσεία

Τα οικονομικά μέτρα έφεραν απολύσεις

Σοβαρά προβλήματα με τη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν τα βρετανικά μουσεία, λόγω των οικονομικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση της χώρας.

Ανάμεσα στις πρώτες παρενέργειες είναι η μείωση του ωραρίου λειτουργίας και των παροχών στους επισκέπτες, οι απολύσεις υπαλλήλων, ενώ στη χειρότερη των περιπτώσεων υπάρχει και ο εφιάλτης του λουκέτου.

Η Ενωση Μουσείων της Βρετανίας έκανε σχετική έρευνα και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Ετσι, από τα 140 μουσεία που πήραν μέρος, το 86% των οποίων η χρηματοδότηση μειώθηκε, κατά το 1/4 αναγκάστηκαν να απολύσουν προσωπικό, ενώ τα μισά από αυτά περιόρισαν τις ώρες λειτουργίας τους.

Απαισιόδοξοι εξ αιτίας των μέτρων εμφανίζονται οι διευθυντές των μουσείων, οι οποίοι κατά 50% πιστεύουν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, θα επηρεαστεί αρνητικά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Από την άλλη μεριά όμως στο 50% των πολιτιστικών ιδρυμάτων που πήραν μέρος στην έρευνα υπήρξε αύξηση των εθελοντών, οι οποίοι κάλυψαν κενά, που άφησαν πίσω τους οι μειώσεις προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top