Σε δημοπρασία αντικείμενα του διάσημου ηθοποιού T. Curtis

Στο σφυρί έργα τέχνης μεγάλης αξίας

Σε δημοπρασία αντικείμενα του διάσημου ηθοποιού T. Curtis

Αντικείμενα που ανήκαν στο διάσημο ηθοποιό Tony Curtis, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών το 2010, βγάζει στο σφυρί ο οίκος δημοπρασιών Julien’s Auctions Gallery, στο Μπέβερλι Χιλς.

Στον πλειστηριασμό που αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, πρόκειται δημοπρατηθούν κομμάτια μεγάλης αξίας από την ιδιωτική συλλογή του Curtis, που υπήρξε λάτρης των έργων τέχνης και ερασιτέχνης ζωγράφος. Ανάμεσα στα αντικείμενα προς πώληση είναι μία ταμπακέρα 14 καρατίων, η οποία υπολογίζεται ότι κοστίζει από 4.500 ως 6.500 δολάρια, και ένα παπούτσι από το μιούζικαλ «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό», η αξία του οποίου υπολογίζεται στις 20 με 30.000 δολάρια.

Παράλληλα θα δημοπρατηθούν ένα ρολόϊ-χρονογράφος χειρός Audemars Piguet 18 καρατίων που υπολογίζεται ότι κοστίζει από 6.000 ως 8.000 δολάρια, αλλά και κεραμικά έργα και πίνακες των Πικάσο, Σαγκάλ και Μπρακ, αλλά και καμβάδες που φιλοτέχνησε ο ίδιος ο Curtis, ένα βραβείο που του απένειμε το Χόλιγουντ, φωτογραφίες και ρούχα του ηθοποιού.

Ο Tony Curtis διέγραψε μια λαμπερή καριέρα 60 χρόνων στο σινεμά και εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 ταινίες. Παντρεύτηκε πέντε φορές. Από την πρώτη του σύζυγο, την Janet Leigh, απέκτησε την Jamie Lee Curtis, η οποία ακολούθησε τα βήματα των γονιών της στην ηθοποιία και συγκαταλέγεται στους ιδιαίτερα δημοφιλής πρωταγωνιστές της Μέκκας του κινηματογράφου.

Δείτε τον Tony Curtis, την Marilyn Monroe και τον Jαck Lemmon στο trailer της θρυλικής ταινίας “Some Like It Hot” του 1959:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top