Εντοπίστηκε πολύτιμο υλικό από ταινία του Hitchcock

Βρέθηκαν κόπιες από το φιλμ “The White Shadow”

Εντοπίστηκε πολύτιμο υλικό από ταινία του Hitchcock

Τρεις μπομπίνες μιας από τις πρώτες ταινίες του Alfred Hitchcock, του φίλμ “The White Shadow” (1923), ανακαλύφθηκαν στην Νέα Ζηλανδία. Στο συγκεκριμένο φιλμ ο μετρ του σασπένς, ��ε ηλικία μόλις 24 ετών, κρατούσε το ρόλο του σεναριογράφου, του βοηθού σκηνοθέτη και του παραγωγού.

Πρόκειται για μία βουβή ταινία με πρωταγωνιστές τον Κλάϊβ Μπρούκ και την Μπέτι Κόμπσον, η οποία μάλιστα στο “The White Shadow” έχει διπλό ρόλο καθώς υποδύεται κάποιες δίδυμες αδελφές, εκ των οποίων η μία είναι κακιά και η άλλη καλή. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γκράχαμ Κάτς, ενώ είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Hitchcock εμφανίζεται στην μεγάλη οθόνη.

Λίγα χρόνια αργότερα ο διάσημος σκηνοθέτης θα έγραφε ιστορία στο σινεμά με θρυλικά φιλμ όπως: «Τα πουλιά», «Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά», «Δεσμώτης του Ιλίγγου», «Τα 39 βήματα», «Notorious», «Σιωπηλός μάρτυς», «Το κυνήγι του κλέφτη» , «Ο άνθρωπος που ήξερε πολλά», «Vertigo», «North by Northwest» και άλλα.

Οι μπομπίνες του “The White Shadow” εντοπίστηκαν ανάμεσα σε κόπιες αμερικανικών νιτρικών ταινιών, οι οποίες είχαν δοθεί στο κινηματογραφικό αρχείο της Νέας Ζηλανδίας το 1989. Όπως όλα δείχνουν η οικογένεια του συλλέκτη Τζάκ Μάρταγκ, στον οποίο ανήκε η κόπια, την έστειλε στο κινηματογραφικό αρχείο προκειμένου να διατηρηθεί ασφαλής, καθώς τα νιτρικά φιλμ είναι ευαίσθητα στο πέρασμα του χρόνου και μπορούν να υποστούν διαβρώσεις.

Δείτε ένα βίντεο με την φιλμογραφία του Alfred Hitchcock από το ξεκίνημα της καριέρας του στο σινεμά μέχρι τους... «τίτλους τέλους»:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top