Μαθητικό συμπόσιο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης

«Ολιστική Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση: Ο ρόλος της Πολιτείας, του Σχολείου και των Διεθνών Οργανισμών».

Συμπόσιο στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Διήμερο μαθητικό συμπόσιο της Ουνέσκο διοργανώνεται αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή  στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης με στόχο την ανάδειξη των μαθητών πολλών σχολείων, που συμμετέχουν, σε ενεργούς πολίτες.

Το ΙΗ μαθητικό συμπόσιο έχει θέμα: «Ολιστική Ανθρωποκεντρική Εκπαίδευση: Ο ρόλος της Πολιτείας, του Σχολείου και των Διεθνών Οργανισμών».  Τα Μαθητικά Συμπόσια της UNESCO διοργανώνονται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ήδη από το 2000. Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα συμμετέχοντα σχολεία αναλαμβάνουν την πρώτη ημέρα την παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος σχετικού με το θέμα του συμποσίου.

 

Εν συνεχεία, οι μαθητές και οι μαθήτριες, χωρισμένοι σε επιτροπές εργασίας, συζητούν και αναλύουν το βασικό θέμα του συμποσίου. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιείται ανακοίνωση και ψήφιση των πορισμάτων των επιτροπών στην ολομέλεια και στο τέλος απονέμονται βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στο Συμπόσιο.

Πηγή: Φωτογραφία από facebook

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top