Ένα Πασχαλινό αυγό που κοστίζει 4.000.000 ευρώ!

Ένα έργο τέχνης του Τζεφ Κουνς

Ένα Πασχαλινό αυγό που κοστίζει 4.000.000 ευρώ!
Ένα τεράστιο μπλε-τιρκουάζ πασχαλινό αυγό, ύψους και πλάτους 2 μέτρων , είναι το έργο τέχνης του γνωστού Αμερικανού εικαστικού Τζεφ Κουνς, το οποίο θα βγει σε πλειστηριασμό τον προσεχή Ιούνιο, στο ποσό ρεκόρ των 4 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης!

Το πανάκριβο αυγό είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, επαλειμμένο με διάφανο βερνίκι και συγκαταλέγεται στις αρτιστίκ συλλογές κοινών αντικειμένων του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η ολοκλήρωση του αυγού- γλυπτού ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2008, ενώ η τελική του τιμή θα καθοριστεί στις 27 Ιουνίου, στη δημοπρασία που θα διεξάγει ο οίκος Κρίστις στο Λονδίνο.

Αξιοσημείωτο είναι πως ένα άλλο «αυγό» χρώματος φούξια, του ιδίου καλλιτέχνη, είχε πωληθεί για 5.500.000 δολάρια, το Νοέμβριο του 2011, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη! Ο Τζεφ Κουνς δημιούργησε τη σειρά Celebrations τη δεκαετία του 1990, με την οποία θέλει ν’αναδείξει την κιτς πλευρά των εορτασμών και να σατιρίσει τη μανία του καταναλωτισμού. Μία μανία.. που εν προκειμένω, ταυτίζεται κατά πολύ με τους συλλέκτες έργων τέχνης! ​
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top