Συνεχίζεται η δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για τα παιδιά στην Επίδαυρο

Πρέπει να είναι ηλικίας 4 έως 12 ετών

Συνεχίζεται και για τις επόμενες παραστάσεις το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος», όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης παιδιών από 4 έως 12 ετών.

Τα εργαστήρια ήταν χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές ομάδες όπου η καθε��ία εστίασε και σε μία άλλη παράμετρο του θεατρικού έργου. Τα μεγαλύτερα παιδιά ασχολήθηκαν με την πλοκή και το μυθολογικό πλαίσιο του έργου μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας δημιούργησαν μουσικά μοτίβα και θεατρικές συνθέσεις βασισμένες στη μουσική της παράστασης και τα πιο μικρά κατασκεύασαν, μέσα από μια διαδικασία δημιουργικού παιχνιδιού, μια ευφάνταστη και πολύχρωμη σφίγγα.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν και παιδιά με άλλες μητρικές γλώσσες τα οποία παρακολούθησαν με ευκολία όλες τις δράσεις.

Η δημιουργική απασχόληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (στο Γυμνάσιο Λυγουριού) συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των παρακάτω παραστάσεων:

• «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη - Εθν��κό Θέατρο, Μιχαήλ Μαρμαρινός
5 & 6 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
• «Όρνιθες» του Αριστοφάνη - Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Νίκος Καραθάνος
19 & 20 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Κάθε φορά το πρόγραμμα θα συνδέεται με την αντίστοιχη θεματική των έργων που θα παίζονται στην Αρχαία Επίδαυρο. Στόχος της δημιουργικής απασχόλησης είναι τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία των θεμάτων της παράστασης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.greekfestival.gr στην επιλογή Δημιουργική Απάσχοληση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top