Αρχαιολογικοί «θησαυροί» στα «σπλάχνα» της Κύθνου

Το νησί παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον

Η Κύθνος παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού βρίσκονταν κατά την ελληνιστική περίοδο δύο κτήρια περίπου 20 μέτρων μήκους το καθένα που έφεραν στο φως οι έρευνες των αρχαιολόγων στην περιοχή Βρυόκαστρο.

Οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από το 2002 έως σήμερα, οδήγησαν σε σημαντικές ανακαλύψεις.

Ο καθηγητής κλασσικής αρχαιολογίας, Αλέξανδρος Μαζαράκης μιλώντας στην κάμερα του Star είπε: «Το Ιερό της Ακροπόλεως είναι αρκετά σημαντικό, καθώς πολλά επιφανειακά ευρήματα είναι αρκετά σημαντικά».

Μάλιστα στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται και ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα και την Άρτεμη.

Το «άδυτο» του ναού βρέθηκε αδιατάρακτο, με τα πολυάριθμα αναθήματα ακόμη στη θέση τους. Πρόκειται για πολύτιμα ως επί το πλείστον κοσμήματα και άλλα αναθήματα χρονολογούμενα κυρίως στους αρχαϊκούς χρόνους.

Το παλιό δημαρχείο που βρίσκεται στην χώρα αναμένεται να γίνει μουσείο, προκειμένου να εκτεθούν τα ευρήματα η αρχαιολογική σκαπάνη.

Δείτε το βίντεο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top