Το 12ο Athens Digital Arts Festival σηκώνει αυλαία

Θα διαρκέσει έως τις 22 Μαϊου

Το 12ο Athens Digital Arts Festival σηκώνει αυλαία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει από σήμερα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και προσκαλεί το κοινό σε μία τετραήμερη συνάντηση, έως τις 22 Μαΐου, στο κτιριακό συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 - 121.

Παράλληλα, παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών και οπτικοακουστικές περφόρμανς στον πολυχώρο six d.o.g.s. και επιμελείται και νυχτερινές υπαίθριες προβολές, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Το καινοτόμο φεστιβάλ που πρεσβεύει και προβάλλει την εξέλιξη του ψηφιακού πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ξεκίνησε το 2005 και μέσα στα 12 χρόνια που ακολούθησαν, μαζί με την εξέλιξη της τεχνολογίας φρόντισε να εξελιχθεί κι εκείνο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του διεθνώς.

«Εχουμε καταφέρει αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς με εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες, το ευρύ κοινό και με εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά ιδρύματα. Το Φεστιβάλ προσφέρει μια πλατφόρμα δημιουργικής έκφρασης και ενσωματώνει τις εξελίξεις και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται στο χώρο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, διευθυντής του ADAF, που αποτελεί τον μοναδικό διεθνή θεσμό Ψηφιακών Τεχνών στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top