Αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την Αμφίπολη

Τι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση

«Η διατύπωση θεωριών από τους ανασκαφείς χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της» σχολιάζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη.

«Ο θόρυβος που ξέσπασε πάλι γύρω από την ανασκαφή στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, και την εικαζόμενη συσχέτιση του ευρήματος με τον Ηφαιστίωνα, δικαιώνει για ακόμη μια φορά την έγκαιρη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ιδιοτελή επικοινωνιακή εκμετάλλευση της έρευνας ενός σπουδαίου μνημείου» αναφέρει σε του ανακοίνωση ο ΣΕΑ, και σημειώνει ότι «η διατύπωση θεωριών από ��ους ανασκαφείς χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της. Καλούμε κάθε θεσμικά υπεύθυνο να επιβάλει την τήρηση της επιστημονικής δεοντολογίας και τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εξέλιξη: Το μνημείο της Αμφίπολης ήταν αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα!
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ: Οι ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ και το μονόγραμμα του Ηφαιστίωνα έλυσαν το γρίφο της Αμφίπολης
Η Κ. Περιστέρη απαντά στους επικριτές της:Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που δείχνουν τον Ηφαιστίωνα


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top