Εκπαιδευτικές δράσεις για... μεγάλους στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ήρθε η στιγμή να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους

Εκπαιδευτικές δράσεις για... μεγάλους στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Το νέο πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου περιλαμβάνει μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ξεναγήσεων και νέων εργαστηρίων για όλους: παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες!

Το ΒΜΦ καλεί μικρούς και μεγάλους να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, να λειτουργήσουν ομαδικά και, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια.

Για τους ενήλικες, φέτος, το ΒΜΦ προτείνει «Το κυνήγι του μαύρου θησαυρού», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους μικρούς φίλους του Μουσείου, σε μια νέα εκδοχή για...μεγάλους ενώ και αυτή τη χρονιά συνεχίζονται οι καθιερωμένες πλέον ξεναγήσεις ενηλίκων.

Το κυνήγι του μαύρου θησαυρού... για μεγάλους
Τι είναι το φωταέριο; Πώς παράγεται;
Πού μπορεί να χρησιμεύει ένα μηχάνημα που λέγεται Pelouze;
Ποιοι εργάτες δούλευαν στους Φούρνους του εργοστασίου φωταερίου;
Αναζήτησε μόνος σου ή με την παρέα σου τις απαντήσεις για το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας μέσα από ένα διασκεδαστικό «κυνήγι μαύρου θησαυρού»!
Γρίφοι και κρυμμένα στοιχεία βοηθούν τους συμμετέχοντες να ξεκλειδώσουν όλα τα μυστικά του παλαιού εργοστασίου φωταερίου!

Απευθύνεται σε:
Ομάδες ατόμων από 18-...108 ετών
Διάρκεια προγράμματος: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 3 €/άτομο

*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και σύντομη ξενάγηση στους συμμετέχοντες.
Ημέρες Διεξαγωγής: Όλο το χρόνο

Ημερομηνίες:
8 & 15 Νοεμβρίου
Κρατήσεις κατόπιν συνεννόησης

Ξεναγήσεις ενηλίκων
Θέλεις να μάθεις πώς παραγόταν το φωταέριο; Να γνωρίσεις το παλιό εργοστάσιο που έδινε ενέργεια και φως στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια;
Ανακάλυψε το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μέσα από 1 διαδρομή, 6 κτίρια και 13 στάσεις!

Η επίσκεψη στο Μουσείο περιλαμβάνει έναν περίπατο με 13 στάσεις. Τη μουσειακή διαδρομή συνοδεύουν σχεδιαστικές αναπαραστάσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού, 3D απεικονίσεις, προβολές, ακουστικό υλικό, αντικείμενα της μουσειακής συλλογής και ιστορικά τεκμήρια.

Μέσα από την ξενάγηση, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει τα παλιά μηχανήματα, να ανακαλύψει το ρόλο των εργαζομένων του εργοστασίου, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας, τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή του Γκαζιού και να εξοικειωθεί με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.

Ταυτόχρονα, έρχεται σε επαφή με τις μυρωδιές του παλαιού εργοστασίου, ακούει τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα και αγγιζει τις μηχανές που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν και γέμιζαν με ενέργεια όλη την πόλη.

Διάρκεια ξεναγήσεων: 50 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 3 € /άτομο
Ημέρες Διεξαγωγής: Όλο το χρόνο.

Από τις 15 Οκτωβρίου 2015, οι ξεναγήσεις ενηλίκων πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 18:00.
*Το Σαββατοκύριακο οι ξεναγήσεις ενηλίκων απευθύνονται μόνο σε οργανωμένες ομάδες.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 5 άτομα/ξενάγηση
Κρατήσεις κατόπιν συνεννόησης
Ξεναγήσεις και στην αγγλική γλώσσα κατόπιν συνεννόησης

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top