Αυλαία με «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σήμερα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

Έως και τις 31 Αυγούστου

Αυλαία με «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σήμερα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

Αυλαία σηκώνει σήμερα Παρασκευή (03/07) το φεστιβάλ Επιδαύρου με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σήμερα και αύριο (3-4/7) στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη.

Παρά τις πολιτικές εξελίξεις η πρώτη κρατική σκηνή αποφάσισε να πραγματοποιήσει κανονικά τις παραστάσεις της στο αργολικό θέατρο. «Το Θέατρο δεν σταματά ποτέ. Το Εθνικό Θέατρο θα είναι συνεπές στο ραντεβού του με το κοινό και τις δύο ημέρες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Θα είμαστε εκεί» ανέφερε σε ανακοίνωση του, πριν λίγες μέρες, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Ο Ευριπίδης με τις «Τρωάδες» γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίον των Μηλίων, καθώς και για τη Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν.

Έργο γραμμένο το 415 π.Χ., οι «Τρωάδες», είναι ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Στον ρόλο της Εκάβης η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Μαζί της ένας 25μελής θίασος, ανάμεσά τους οι Μαρία Κίτσου, Κόρα Καρβούνη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκος Ψαρράς, Θέμης Πάνου, Ελένη Ρουσσινού, Γιασεμή Κηλαηδόνη, Κρατερός Κατσούλης κ.ά.

Για 60ή χρονιά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ Επιδαύρου παρακινεί το κοινό κάθε­ Παρασκευή και Σάββατο, από σήμερα (3/7) μέχρι και τις 31 Αυγούστου, να επισκεφτεί το αργολικό θέατρο, όπου θίασοι δημοφιλών Ελλήνων πρωταγωνιστών, καθοδηγούμενοι από γνωστούς σκηνοθέτες, καταπιάνονται με αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top