Θερμό χειροκρότημα για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 16, 17 και 18 Ιουνίου

Θερμό χειροκρότημα για την Τόσκα στο Ηρώδειο

Στο κατάμεστο Ηρώδειο δόθηκε η επιτυ��ημένη πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Τόσκα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 16, 17 και 18 Ιουνίου.

Η δημοφιλέστατη όπερα του Πουτσίνι, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1942 με την Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο, είναι ένα έργο-αναφορά για τους φίλους της όπερας παγκοσμίως.

Η υποβλητική μουσική του Πουτσίνι υπογραμμίζει τα παράφορα πάθη των ηρώων του, σε αυτό το εξαιρετικό δείγμα του βερισμού.

toska11.jpg

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Ούγκο ντε Άνα, ο οποίος εκτός από τη σκηνοθεσία υπέγραψε τα σκηνικά και κοστούμια, παρουσίασε μια Τόσκα συναρπαστική, δραματική και απολύτως συνεπή στο πνεύμα του συνθέτη και στο ιστορικό πλαίσιο, στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο.

Η παραγωγή αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ηρώδειο. Την αναβίωση της σκηνοθεσίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Πετσατώδη.

Στο ρόλο της Φλόρια Τόσκα, η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου ερμήνευσε τον αρχετυπικό ρόλο με πάθος και συναίσθημα. Ο κορυφαίος μας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς στον ρόλο του Σκάρπια έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία, ενώ ο Ρομπέρτο Αρόνικα ήταν ένας υπέροχος Μάριο Καβαραντόσσι. Στους μικρότερους ρόλους θετικές εντυπώσεις άφησαν οι μονωδοί της ΕΛΣ Πέτρος Μαγουλάς, Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Κασιούμης, Βαγγέλης Μανιάτης, Χρήστος Αμβράζης και Χριστίνα Ασημακοποπούλου.

Ο Λουκάς Καρυτινός διηύθυνε με ένταση και πάθος την Ορχήστρα, τους μονωδούς, τη χορωδία και την παιδική χορωδία της ΕΛΣ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top