Νέα έρευνα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ και θα είναι 5ετούς διάρκειας

Το «πράσινο φως» για νέα έρευνα, η οποία θα διαρκέσει πέντε έτη, έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)για το ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων πρότεινε να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές ανασκαφικές τομές σε θαλάσσιες περιοχές του ναυαγίου με πυκνή κεραμική, αλλά και με έντονα σήματα μεταλλικών στόχων, καθώς και σε σημεία όπου υπάρχουν ενδείξεις για ένα ίσως και δύο ναυάγια.

Οι πρόσφατες έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου των Αντικυθήρων ξεκίνησαν από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το αμερικάνικο ωκεανογραφικό ινστιτούτο «Woods Hole» το 2012.

Τότε εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν -μεταξύ άλλων- ένας στύπος (τμήμα άγκυρας) και ο σύνδεσμος μολύβδινης ρωμαϊκής άγκυρας, ενώ η έρευνα του 2013 είχε ως αποτέλεσμα τη λεπτομερή βυθομετρική χαρτογράφηση του νησιού και της θέσης του ναυαγίου, προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανή ύπαρξη και δεύτερου ρωμαϊκού ναυαγίου δίπλα στο αρχικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top