Βελγικά κόμικς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από τις 25 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου

Το Βέλγιο φημίζεται για τα κόμικς του.

Μια ματιά από αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην έκθεση που θα φιλοξενείται από τις 25 Μαΐου (εγκαίνια στις 20.00) έως τις 14 Ιουνίου στην έκθεση που θα αναπτυχθεί στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τίτλος της; «Οι όμορφες εικόνες του Βελγικού Κέντρου Κόμικς».

Το Βελγικό κέντρο κόμικς (Belgian Comic Strip Center, BCSC) άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 1989 στις Βρυξέλλες, και λειτουργεί έκτοτε ως εκθεσιακός χώρος, φιλοξενώντας μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, ενώ υποδέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες ετησίως.

Το κτίριο που στεγάζει το κέντρο, ένα εξαιρετικό δείγμα της Art Nouveau αρχιτεκτονικής, σχεδιασμένο το 1906 από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Victor Horta, έχει αποτελέσει συχνά πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχ��ες του είδους μέσα στα 25 χρόνια λειτουργίας του.

Με την αφορμή της γενέθλιας επετείου των 25 χρόνων λειτουργίας του, το κέντρο ταξιδεύει σε εμάς, μέσα από 30 τέτοια συλλεκτικά κόμικς που απεικονίζουν το ίδιο κτίριο, κι έχουν φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνες, φίλους του κέντρου από το 1989 ως σήμερα…

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε επτά συνολικά ελληνικές πόλεις, ανάμεσά τους και στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top