«Η Άμυαλη Βιολέτα»:Φιλανθρωπική μουσικοθεατρική παράσταση με τη Σοφία Κουρτίδου

Στο θέατρο Αλκμήνη

«Η Άμυαλη Βιολέτα»:Φιλανθρωπική μουσικοθεατρική παράσταση  με τη Σοφία Κουρτίδου

Μήνυμα ζωής και αγάπης μας δίνει η ευρηματική μουσικοθεατρική παράσταση «Η Άμυαλη Βιολέτα» στην οποία πρωταγωνιστεί η Σοφία Κουρτίδου και παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη μέχρι το τέλος Μαΐου.

Πρόκειται για ένα παραμύθι για μεγάλους και μικρούς που περιγράφει τη φανταστική περιπέτεια της Βιολέτας, ενός πλάσματος αιθέριου και λαμπερού που νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Στη ζωή όμως, όπως και στο έργο τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Η Βιολέτα για να επιβιώσει αναγκάζεται να διευρύνει την αντίληψή της και να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον εαυτό της και τη σχέση της με τους άλλους.


Η Σοφία Κουρτίδου με παιχνιδιάρικη διάθεση ξεγλιστράει από τη θέση της αφηγήτριας για να μπει στα «παπούτσια» των ηρώων, ενώ η εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά καταφέρνει μέσω της πρωταγωνίστριας να δώσει ζωή στα άψυχα αντικείμενα που την περιβάλλουν. Την μαγική ατμόσφαιρα ολοκληρώνουν οι ευφάνταστες μελωδίες και τα πρωτότυπα τραγούδια που έγραψε για την παράσταση η Σοφία Κουρτίδου τα οποία και ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο. Tην ξεχωριστή της “πινελιά” βάζει η κινησιολόγος-χορογράφος Χριστίνα Σουγιουλτζή. Η τρυφερή αυτή ιστορία του Νεκτάριου Ντουντουλάκη προβληματίζει και αναδεικνύει με ευαισθησία και τρυφερότητα τις πραγματικές αξίες της ζωής.


«Η Άμυαλη Βιολέτα» έχει διπλό φιλανθρωπικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες και άνδρες αλλά και την αποκατάσταση γυναικών με μαστεκτομή που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό. Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων εθελοντισμού που λαμβάνουν χώρα στο θέατρο Αλκμήνη τα τελευταία 3 χρόνια. Την παράσταση για τους σκοπούς της στηρίζουν 33 επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι ασθενών, γυναικείες οργανώσεις κ.α.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Νεκτάριος Ντουντουλάκης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Μανώλης Ιωνάς
Ερμηνεία: Σοφία Κουρτίδου
Στίχοι, Μουσική: Σοφία Κουρτίδου
Ενορχήστρωση, Προγραμματισμός: Μάριος Γληγόρης
Σκηνικά, Κοστούμια: Κική Μήλιου – David Negrin
Βοηθός Σκηνογράφου: Δανάη Ανεζάκη
Χορογραφία – Κίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή
Φωτισμοί: Αλέξανδος Αλεξάνδρου, Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφίες Παράστασης: Θεανώ Μανουδάκη

Στην παράσταση χρησιμοποιείται φωτισμός Strobo light (KEΡΑΥΝΟΣ).

Γραφιστική επιμέλεια: Κατερίνα ‘Ιρις Μοσχονά


Παραστάσεις: Kάθε Κυριακή στις 12.00 - Μέχρι 31 Μαίου.
Τιμές εισιτηρίων: 10 € & 5 € παιδικό
Πληροφορίες:
Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)
Κρατήσεις εισιτηρίων: Τηλ: 210 3428650 μετά τις 18:30 καθημερινά

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top