Το ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη επέστρεψε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Στο Μουσείο της Ακρόπολης επέστρεψε σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου, το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην ιδιοκτησία του οποίου περιήλθε τον Ιούλιο του 2012, έπειτα από διεθνή δημ��πρασία.

Το Ασημένιο Κύπελλο, το οποίο σχεδίασε ο Michel Bréal και απονεμήθηκε στον Μαραθωνιονίκη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία, με σκοπό τον επαναπατρισμό ενός κειμηλίου εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της Ελλάδας και άρρηκτα συνδεδεμένου με τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014, το Κύπελλο εκτέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα και να πληροφορηθούν για την ιστορία και τον συμβολισμό του.

Στη συνέχεια, και για διάστημα έξι μηνών, το Κύπελλο βρέθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη.
Tα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2014, στο πλαίσιο του διεθνούς Μαραθωνίου της Λωζάνης, με τη συμμετοχή 3.000 περίπου δρομέων από όλο τον κόσμο, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα τόσο σε αθλητές όσο και επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με αυτό το κειμήλιο της Ολυμπιακής ιστορίας. To Ολυμπιακό Μουσείο υποδέχεται κατά μέσο όρο 200.000 διεθνείς επισκέπτες, ετησίως.

Σήμερα, το Κύπελλο επιστρέφει στην Αθήνα και στο Μουσείο της Ακρό��ολης, όπου και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο οποίο θα στεγαστεί πλέον μόνιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top