Ο Νίκος Ξυδάκης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε για την πορεία και την πρόοδο των έργων αναστήλωσης του μνημείου

Ο Νίκος Ξυδάκης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Χαράλαμπος Μπούρας και ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και μέλος της Επιτροπής Μανόλης Κορρές. Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Βασιλική Ελευθερίου και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

Ο κ. Ξυδάκης μόλις ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στον χώρο, δήλωσε: «Ήρθαμε να τιμήσουμε όχι μόνο το μνημείο, αλλά και τους ανθρώπους που επί δεκαετίες έχουν υπηρετήσει το πιο φιλόδοξο αναστηλωτικό πρόγραμμα μνημείου επί της γης, όπως και τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου στο σύνολό του. Είχα τη χαρά να ενημερωθώ από τους κορυφαίους επιστήμονες της αναστήλωσης, τον κύριο Μπούρα και τον κύριο Κορρέ. Επιπλέον συζήτησα με τους υπευθύνους, αλλά και με και τους αρχαιοφύλακες και τους άλλους εργαζομένους για τους τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες».

Ο αναπληρωτής Πολιτισμού ενημερώθηκε για την πορεία και την πρόοδο των έργων αναστήλωσης του μνημείου και συζήτησε με τους μαρμαρογλύπτες και μαρμαροτεχνίτες του εργοταξίου. Επισκέφθηκε επίσης το πωλητήριο, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και την εγκατάσταση τού αναβατορίου για ΑμεΑ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top