Απεβίωσε ο συγγραφέας του «Discworld», Τέρι Πράτσετ

Είχε τον τίτλο του ιππότη για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία

Απεβίωσε ο συγγραφέας του «Discworld», Τέρι Πράτσετ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών, άφησε ο συγγραφέας Τέρι Πράτσετ, γνωστός από τα μυθιστορήματα της σειράς Discworld (του Κύκλου του Δισκόκοσμου).

Ο Πράτσετ έπασχε από πρώιμο Αλτσχάιμερ και είχε δηλώσει ότι ήταν υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Πέθανε στο σπίτι του, με τη γάτα του να κοιμάται στο κρεβάτι του και με την οικογένειά του στο πλάι του.

Γεννημένος στο Μπίκονσφιλντ της Αγγλίας το 1948, άρχισε να γράφει ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Το 1971 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, The Carpet People. Το πρώτο βιβλίο της σειράς του Δισκόκοσμου, Το χρώμα της μαγείας, εκδόθηκε το 1983. Από το 1987 άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή.


Το 2009 έλαβε τον τίτλο του ιππότη (
Sir), για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο εκδοτικός οίκος του συγγραφέα. Ο Λάρι Φίνλεϊ, από τον εκδοτικό οίκο
Transworld, δήλωσε ότι «ο κόσμος έχασε ένα από τα πιο λαμπρά και πιο οξυδερκή μυαλά.Όπως γνωρίζουν όσοι τον διαβάζουν, ο Δισκόκοσμος ήταν το όχημά του για να σατιρίσει αυτόν τον κόσμο: το έκανε τόσο έξυπνα, ��ε απίστευτο ταλέντο, τεράστιο χιούμορ και συνεχείς ανακαλύψεις».

Και πρόσθεσε: «Ο Τέρι αντιμετώπιζε την ασθένεια του Αλτσχάιμερ (ένα εμπόδιο όπως το χαρακτήριζε ο ίδιος), δημοσίως και με γενναιότητα. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, ήταν το γράψιμο που τον βοηθούσε να συνεχίζει».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top