ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Στο «φως» αρχαίος τάφος στην Αίγυπτο!

Έχει σχήμα Τ και βρίσκεται στην πόλη Λούξορ στο Νείλο

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Στο «φως» αρχαίος τάφος στην Αίγυπτο!

Κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών στην Αίγυπτο, οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε έναν πολύχρωμο τάφο.

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι η προσπάθεια μεταξύ του υπουργείου και του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου οδήγησε στην ανακάλυψη δύο τάφων.

αα2.jpg
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ερευνητές βρήκαν το νέο τάφο σχήματος Τ στο Λούξορ, μια πόλη στο Νείλο στην κεντρική Αίγυπτο. Ο τάφος ανήκει στον Σα-Μουτ, έναν άνθρωπο που πιθανότατα έζησε στη 18η δυναστεία του Νέου Βασιλείου, ή μεταξύ 1543 π.Χ. και 1292 π.Χ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες π Σα-Μουτ και η σύζυγός του, Τα-Καχίτ, απεικονίζονται στις όμορφες και πολύχρωμες παραστάσεις στους τοίχους του τάφου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τάφος έχει επίσης μια αίθουσα και ημιτελείς πλάγιους θαλάμους.

αα3.jpg
Ο νέος τάφος βρίσκεται ανατολικά ενός άλλου τάφου που αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δύο τάφοι είναι πιθανό να προέρχονται από την ίδια χρονική περίοδο και να μοιράζονται την ίδια είσοδο.

Να σας πληροφορήσουμε ότι ο πρώτος τάφος που ανακαλύφθηκε, ανήκει σε έναν άνδρα που ονομάζεται Αμενχοτέπ, γνωστός και ως Rebiu.

Τέλος, οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο δεύτερος τάφος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, έχει συληθεί, γεγονός που κατέστρεψε μέρος της τοιχογραφίας και των κτερισμάτων που βρέθηκαν μέσα του.

αα4.jpg


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top