Ανεξάρτητα βραβεία “Spirit”: Τρία απέσπασε η μαύρη κωμωδία «Birdman»

Τιμώνται τα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα, με κόστος παραγωγής εκάτω των 20 εκατ. δολαρίων

Ανεξάρτητα βραβεία “Spirit”: Τρία απέσπασε η μαύρη κωμωδία «Birdman»

Tρία ανεξάρτητα βραβεία Spirit απέσπασε η ταινία του του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, μεταξύ αυτών, καλύτερης ταινίας και πρώτου ανδρικού ρόλου, τον οποίο ενσάρκωσε ο Μάικλ Κίτον.

Η μαύρη κωμωδία «Birdman» έχει αποσπάσει ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες και είναι υποψήφια για εννέα Όσκαρ. Η υπόθεση σχετίζεται με έναν πρώην σταρ υπερηρωικών ταινιών, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με καλλιτεχνικά και προσωπικά προβλήματα, και ανεβάζει ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ένα απαιτητικό δράμα στο Μπρόντγουεϊ.

Η ταινία «Whiplash» κέρδισε δύο βραβεία, ενώ το πολιτικό δράμα «Selma» δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βραβείο.

Η ταινία «Boyhood», υποψήφια για έξι Όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Πατρίσια Αρκέ.

Η Τζούλιαν Μουρ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για την ενσάρκωση του ρόλου μιας γυναίκας που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, στην ταινία «Still Alice».

Η 30η τελετή των ετήσιων βραβείων Spirit τιμά τα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα, σε ταινίες των οποίων το κόστος παραγωγής είναι κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Συχνά, τα ανεξάρτητα βραβεία Spirit είναι «τροχιοδεικτικά» των νικητών των βραβείων Όσκαρ της αμερικανικής Ακαδημίας του Κινηματογράφου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top