Δυο μουσεία γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα

Προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα

Το Μουσείο Ελληνι��ής Παιδικής Τέχνης πετάει τους δικούς του χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα 23/02 στο λόφο Φιλοπάππου και γιορτάζει τα Κούλουμα σε συνεργασία με το «Atelier Σπύρου Βασιλείου», που προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή rock ‘n’ roll μουσική στο σπίτι του γνωστού Έλληνα ζωγράφου.

Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

«Πετώντας τους δικούς μας χαρταετούς»

Ελάτε στις 11:00 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη (στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου) για να «πετάξουμε» παρέα έως τις 13.00 τους χαρταετούς που φτιάξαμε όλοι μαζί την Κυριακή15/02 στο γειτονικό λόφο του Φιλοπάππου.

«Κούλουμα στο Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου»

Κατηφορίζουμε για να γευτούμε τα κούλουμα στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου. Ο Σπύρος Βασιλείου είχε καθιερώσει από το 1958 που εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οδού Γουέμπστερ 5α, όπου πλέον στεγάζεται το Μουσείο «Atelier Σπύρου Βασιλείου», ένα ετήσιο κάλεσμα την Καθαρά Δευτέρα. Τα Κούλουμα του Βασιλείου εξελίχθηκαν σε μία από τις αντιπροσωπευτικότερες γιορτές της πρωτεύουσας. Οι εγγονές του μπαρμπα-Σπύρου συνεχίζουν την παράδοση και σας προσκαλούν στον καθιερωμένο εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας από τις 12.00 έως τις 16.00 με παραδοσιακά εδέσματα και rock ‘n’ roll χρώμα απ�� το συγκρότημα Dimitris Tasenas and the Soul Vibrators.

Είσοδος ελεύθερη

«2 Μουσεία εκθέτουν μαζί»

Από τις 11 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, στο χώρο του Μουσείου «Atelier Σπύρου Βασιλείου», εννέα έργα παιδικής Τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σχετικά με τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα εκτίθενται μαζί με έργα του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου.

Το «Atelier Σπύρου Βασιλείου» στεγάζεται στο σπίτι και ατελιέ του γνωστού Γαλαξιδιώτη ζωγράφου, μίας από τις πλέον πληθωρικές και εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης, και λειτουργεί ως Μουσείο από το 2004, με στόχο την προβολή και ανάδειξη του έργου του αλλά και τη διατήρηση του αρχείου του. Στα 10 χρόνια λειτουργίας του έχουν υλοποιηθεί πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, διαλέξεις, εκθέσεις, μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις. Στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας λειτουργίας, η διοίκηση περνάει από τις κόρες του ζωγράφου Δροσούλα και Ντήμη στις εγγονές του Λούση και Αντώνια.

Atelier Σπύρου Βασιλείου

Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη, τηλ. 210 9231 502

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη & Παρασκευή 10.00-16.00, Πέμπτη 10.00-18.00, Σάββατο & Κυριακή 12.00-16.00.

Είσοδος δωρεάν

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00 / Κυριακή: 11.00 – 14.00

τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top