ΚΙ ΟΜΩΣ: Ο Έρωτας θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική εκδήλωση

ΚΙ ΟΜΩΣ: Ο Έρωτας θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

Στην ιστορία του έρωτα και των... «από αρχαιοτάτων χρόνων» παιγνιδιών του, αναλαμβάνει να μυήσει μικρούς και μεγάλους το .. «καθ’ ύλην αρμόδιο» (λόγω και της πληθώρας σχετικών ευρημάτων) Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, με αφορμή την επικείμενη σύγχρονη μέρα των Ερωτευμένων. Η αρχή γίνεται από σήμερα, Τετάρτη και θα επαναλαμβάνεται καθημερινά ως το τέλος του μήνα, με τους... μικρούς και τα «Παιγνίδια της αγάπης» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, καθώς και Α΄ Γυμνασίου).

Όσο για τους μεγάλους; Εδώ τα πράγματα είναι πιο... σκληρά, καθώς... «κραταιά ως θάνατος αγάπη».. Είναι ο τίτλος της μίας - μοναδικής εκδήλωσης του Μουσείου, που απευθύνεται στους ενήλικες, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου και η ξενάγηση θα γίνει σε όλα τα εκθέματα του Μουσείου. Στην εκδήλωση για τους ενήλικες, το μοναδικό ίσως παιγνίδι είναι ο «κότταβος» (παιχνίδι επιδεξιότητας που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες στα νυχτερινά συμπόσια με πολύ κρασί...).

Ως ένα από τα πλέον ... «ερωτικά» μουσεία, όπως αυτό της Πέλλας (φιλοξενεί στις προθήκες του τα γνωστότερα ανά τον κόσμο αγαλματίδια του έρωτα, συμπλέγματα του Έρωτα και της Ψυχής, της θεάς Αφροδίτης, αλλά και πλήθος αγγείων - ακόμα και μήτρες αγγείων του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα από την αρχαία Πέλλα, με εγχάρακτες επιγραφές - προτρεπτικές ερωτικών πράξεων) είναι ίσως το ιδανικότερο για να φιλοξενήσει τη διαχρονική γιορτή του Έρωτα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top