Νίκος Ξυδάκης: «Ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής»

Αυτές θα είναι οι προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού

 Νίκος Ξυδάκης: «Ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής»
«Ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελεί πυξίδα ζωής, αλλά και ατμομηχανή ανάπτυξης και απασχόλησης. Μπορεί και πρέπει να παράγει πλούτο και στο συμβολικό και υλικό πεδίο» ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου του, ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων την επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων που έχουν προκύψει απ' τη συγκρότηση του νέου οργανισμού του, την αποκέντρωση των εργασιών στις περιφερειακές του δομές και τη βελτίωση της επικοινωνίας υπουργείου- πολίτη, την άμεση αξιοποίηση κάθε δυνατότητας του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των υφιστάμενων δομών για την περάτωση των έργων που υπάρχουν, την εκπόνηση μιας νέας εξωστρεφούς πολιτικής με έμφαση στην πολιτιστική διπλωματία (που θα περιλαμβάνει και τις πρωτοβουλίες για την επιστροφή αρχαιοτήτων), όπως και την ενεργό διασύνδεση και τις συνέργειες του πολιτισμού με άλλους τομείς.

Ο κ. Ξυδάκης ανέφερε, επίσης, ότι το υπουργείο θα προχωρήσει γοργά στη σύνταξη ενός Πολιτιστικού Κτηματολογίου, ενώ θα ενδιαφερθεί και για την τόνωση του πολιτιστικού τουρισμού.

Άλλος τομέας δράσης του υπουργείου θα είναι η ενίσχυση και αναμόρφωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων. Τέλος, μέριμνα του υπουργείου θα είναι και η διασύνδεση του πολιτισμού με την απασχόληση, με ενίσχυση της απασχόλησης σε τομείς έργων με αυτεπιστασία και στον τουρισμό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top