ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: «Αμφίπολη» έξω από την Άμφισσα - ΔΕΙΤΕ ασύλητο μυκηναϊκό τάφο!

Τι λένε οι επιστήμονες για τα ευρήματα που συγκλονίζουν

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: «Αμφίπολη» έξω από την Άμφισσα - ΔΕΙΤΕ ασύλητο μυκηναϊκό τάφο!

​Ένα μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής εύρημα έφεραν στο φως αρχαιολόγοι στην Άμφισσα: έναν θολωτό μυκηναϊκό τάφο, ασύλητο στο μεγαλύτερο μέρος του, με πλούσιο οστεολογικό υλικό, αλλά και ευρήματα που συγκλονίζουν!

Η προκαταρκτική μελέτη δείχνει ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από δύο αιώνες, από τον 13ο έως τον 11ο αι. π.Χ..

ImageHandler.jpg

Στον ταφικό θάλαμο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστεολογικού υλικού, το οποίο είχε σωρευθεί χωρίς τάξη περιμετρικά στα τοιχώματα του θαλάμου, ενώ στο μέσο ερευνήθηκαν λίγες, κάπως καλύτερα διατηρημένες ταφές.

image.jpg

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται επίσης 44 αγγεία με γραπτή διακόσμηση, εκ των οποίων τα δύο είναι χάλκινα και αποσπασματικά σωζόμενα, χρυσά δαχτυλίδια, χάλκινα κομβία, ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους που υπήρχαν σε περιδέραια, δυο χάλκινα εγχειρίδια, γυναικεία και ζωόμορφα ειδώλια και μεγάλος αριθμός σφραγιδόλιθων με ζωικά, φυτικά και γραμμικά μοτίβα!

amfissa1.jpg

«Ο τάφος ανήκει σε κάποια οικογένεια που ασκούσε ηγεμονικού χαρακτήρα έλεγχο στην περιοχή», επεσήμανε η πρόεδρος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Αθανασία Ψάλτη.

amfissa3.jpg

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top