Ημερίδα για το bullying στον «Ιανό»

Στις 17 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00

Ημερίδα με τίτλο «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός. Μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης» διοργανώνει την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, στον «Ιανό», ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon, στο πλαίσιο του προγράμματος «Kids in Action».

Το bullying, που λαμβάνει δυστυχώς ανησυχητικές διαστάσεις και στην ελληνική κοινωνία, αποτελεί πλέον ένα κοινωνικό πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών. Για τη ραγδαία εξάπλωση της ενδοσχολικής βίας δεν ευθύνονται μόνο τα παιδιά: η οικογένεια, το σχολείο, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του bullying απαιτεί την ορθή αξιολόγηση του προβλήματος, την επιστημονική γνώση, την εμπειρία των ειδικών αλλά κυρίως τη συνεργασία όλων αυτών.

Στην ημερίδα θα προβληθεί απόσπασμα ταινίας του MTV στην οποία νέοι που έχουν πέσει θύματα μιλάνε για το bullying, ενώ θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί επαγγελματίες. Ομιλητές θα είναι (με αλφαβητική σειρά) : Βαγγέλης Ηλιόπουλος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αγγελιοφόρος ψυχοκοινωνικής υγείας στα παιδιά και στους εφήβους, Γιώργος Θεοφάνους, Συνθέτης – δάσκαλος μουσικής, Γιώργος Λιάσκος, Εκπρόσωπος διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας, Κλήμης Ναυρίδης ,Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας ,Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Άρτεμις Τσίτσικα ,Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ)

Η ημερίδα, με ελεύθερη είσοδο, θα διεξαχθεί από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top