Απόκριες στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη, στην Πλάκα

Η έκθεση, που θα διαρκέσει ως την Καθαρά Δευτέρα

Απόκριες στο Σπίτι της Αγγελι��ής Χατζημιχάλη, στην Πλάκα
Ο Φεβρουάριος είναι φέτος ο μήνας της Αποκριάς, με την Κυριακή που πέρασε να σηματοδοτεί την έναρξή της (Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου) και την Καθαρά Δευτέρα στις 23/2 το τέλος της περιόδου και την αρχή της Σαρακοστής.

Στο πλαίσιο των εορταστικών αυτών ημερών, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Λύκειο των Ελληνίδων, οργανώνει έκθεση με θέμα τις Απόκριες, στην οποία παρουσιάζονται αποκριάτικες φορεσιές απ' όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει ως την Καθαρά Δευτέρα, είναι πλαισιωμένη από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα, καθώς και επιστημονικές ομιλίες με προβολή κινηματογραφήσεων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Δήμου Αθηναίων «Αγγελική Χατζημιχάλη» (οδός Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα).

Οι αποκριάτικες φορεσιές, που πλαισιώνουν την έκθεση, προέρχονται από τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Φιλοξενούνται στο χώρο των συλλογών του Μουσείου ως ελεύθερα εκθέματα ώστε οι επισκέπτες να έχουν πλήρη εικόνα του συνόλου και της καθεμιάς ξεχωριστά, αλλά και της ιδιαιτερότητας των επιμέρους στοιχείων τους. Φορεσιές όπως η «Κορέλα», η «Μπούλα» και ο «Γεράσιμος», που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή «ιμάτιο» του Αποστόλη-Κωνσταντίνου Τάκη και το Λύκειο Ελληνίδων, θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, που συνοδεύει έθιμα των αποκριάτικων εορτασμών τα οποία συνεχίζονται έως σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόκριες 2015: Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top