Παλαγγιά για Αμφίπολη: Πρέπει να υπάρχουν καμιά δεκαριά σκελετοί ακόμα

«Η Ολυμπιάδα θα είχε ταφεί μόνη της. Δεν θα ήταν με ένα νεογέννητο μέσα ούτε με μερικούς άνδρες»

 Παλαγγιά για Αμφίπολη: Πρέπει να υπάρχουν καμιά δεκαριά σκελετοί ακόμα

Η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, Όλγα Παλαγγιά σχολίασε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τα αποτελέσματα των ερευνών στα οστά που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά.

«Στην ανακοίνωση είπαν ότι βρήκαν 550 οστά και οι 5 σκελετοί που έχουν παρουσιάσει είναι από τα 157 οστά. Μένουν άλλα 400 οστά προς εξέταση. Από ό,τι κατάλαβα μας λείπουν άλλοι 10 νεκροί», δήλωσε η κ. Παλαγγιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο τάφος είναι μακεδονικός που ξαναχρησιμοποιήθηκε ύστερα από ορισμένους αιώνες. Ξεκινάει ίσως από τον 4ο αιώνα. Μετά καταστράφηκε, και τον 1ο π.Χ. αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ξανά από τους Ρωμαίους, μετά τη μάχη των Φιλίππων που είχε γίνει στην περιοχή της Αμφίπολης».

Η ίδια πρόσθεσε πως «ο ένας από τους νεκρούς είναι χτυπημένος από όπλο».

Μεταξύ άλλων απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει ταφεί η Ολυμπιάδα στον τύμβο της Αμφίπολης, υπογραμμίζοντας ότι «η Ολυμπιάδα θα είχε ταφεί μόνη της. Δεν θα ήταν με ένα νεογέννητο μέσα ούτε με μερικούς άνδρες».

«Η Ολυμπιάδα γνωρίζουμε από επιγραφικά δεδομένα ότι θάφτηκε στην Πύδνα, όπου και δολοφονήθηκε. Έχουν βρεθεί τρεις επιγραφές στην Πύδνα. Η μία ήταν από τον τάφο της Ολυμπιάδας και οι άλλες δύο βρέθηκαν σε άλλους τάφους που αυτοπροσδιορίζονται ως τάφοι στον τάφο δίπλα της Ολυμπιάδας», σημείωσε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top