Συγκέντρωση στο Μουσείο της Ακρόπολης για την επιστροφή των γλυπτών!

Με κεριά στα χέρια και υπό βροχή έγιναν όλοι μια γροθιά!

​Η συνεχής βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο για εκατοντάδες πολίτες να συγκεντρωθούν χθες βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης με κεριά στα χέρια, διαμαρτυρόμενοι για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη και του δήμαρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.

Η συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και οι ιστορικοί δήμοι της χώρας, για την επιστροφή των γλυπτών, της οποίας ηγείται ο Ηλίας Ψινάκης.

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων χωρών το οποίο να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών», αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρ��εδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το συμβολισμό των κεριών τα οποία κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, είπε ότι συμβολίζουν «την ειρήνη τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».

ΔΦΓΦΔΓ4ΕςΡ2;3Ρ.jpg
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα από τη πλευρά του τόνισε ότι είναι «ηθικό και θεσμικά» ορθό τα γλυπτά του Παρθενώνα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο να έλθουν και στην Ελλάδα στην οποία θα πρέπει να επιστραφούν μόνιμα.

«Αυτονόητο, νόμιμο και ηθικό αίτημα», χαρακτήρισε την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και πρόσθεσε ότι «σε λίγο καιρό θα αλλάξουν όλα στην Ελλά��α».

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η πρώην υπουργός και υποψήφια βουλευτής της Α’ περιφέρειας των Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ανέφερε όμως ότι συμπαρίσταται στην πρωτοβουλία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΦΓΦΔΓΦΔΓ.jpg

`121`21`2.jpg

ΥΚΘΚΘΥΚΘΥΚ.jpg

789789789.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top