Αμφίπολη: Σε γυναίκα ανήκει ο σκελετός του τύμβου Καστά;

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

​​Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον νεκρό της Αμφίπολης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει των αναλύσεων που έγιναν στο οστεολογικό υλικό από επιστήμονες του ΑΠΘ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν θα ξεκαθαριστεί εάν ο σκελετός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, ενώ θα μάθουμε και το ανάστημα του νεκρού.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για γυναίκα, ηλικίας 50 ώς 60 ετών, δείχνοντας την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οστά που βρέθηκαν ενδέχεται να ανήκουν σε περισσότερους από έναν ανθρώπους.

Resizer.jpg

Η έρευνα πάντως του οστεολογικού υλικού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος, διετούς διάρκειας, με στόχο να διερευνηθεί το ανθρωπολογικό, κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του πληθυσμού της Αμφίπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ώρα μηδέν» για Αμφίπολη: Παραδόθηκε το πόρισμα – Μαθαίνουμε για τον νεκρό

Κι άλλες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη: Πιθανές αρχαίες κατασκευές στο λόφο Καστά

Αμφίπολη: Αποκαλύψεις για το φύλο και την ηλικία του νεκρού!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top