Η εγγονή του Πικάσο βγάζει στο «σφυρί» έργα του παππού της!

Αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων

Η εγγονή του Πικάσο βγάζει στο «σφυρί» έργα του παππού της!

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο αποφάσισε να δημοπρατήσει κάποια από τα έργα του διάσημου παππού της, αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων, που βρίσκονται στην προσωπική της συλλογή.

Σύμφωνα λοιπόν, με την εφημερίδα «New York Post», η Μαρίνα Πικάσο, συγγραφέας ενός βιβλίου όπου κατηγορεί τον Ισπανό ζωγράφο ότι της έκλεψε την παιδική της ηλικία, θα βγάλει στο «σφυρί» τουλάχιστον έξι έργα του, περιλαμβανομένου και του πορτρέτου της πρώτης συζύγου του, το οποίο ζωγράφισε το 1923.

Τα έργα του διάσημου ζωγράφου θα πουληθούν απευθείας από την εγγονή του, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα έρθει η ίδια σε επαφή με τους επίδοξους αγοραστές. Το ραντεβού θα γίνει στην Γενεύη.

πικ.jpg

Το πορτρέτο της πρώτης γυναίκας του Πικάσο, έχει τον τίτλο «Portrait de femme (Olga)», και σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσ�� να φτάσει τα 60 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, θα πουληθούν ο πίνακας του 1911 με τίτλο «Femme à la Mandoline (Mademoiselle Leonie assie)», και αυτός με τιμή εκκίνησης τα 60 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και το έργο του 1921 με τίτλο «Maternité», το οποίο αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης τα 54 εκατομμυρία δολάρια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μαρίνα Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει και την βίλα του παππού της στις Κάννες. Η βίλα, με την ονομασία «La Californie», ήταν το μέρος όπου ο Πικάσο έζησε με την δεύτερη σύζυγό του Ζακλίν Ροκ, η οποία αυτοκτόνησε το 1986.

Αν και η Μαρίνα είναι εγγονή ενός εκ των μεγαλυτέρων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, όπως η ίδια δηλώνει, μεγάλωσε στην φτώχεια επειδή ο παππούς της δεν είχε φροντίσει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top