Καππαδοκία: Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών!

Ίσως είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο!

Στην περιοχή Νεβσεχίρ της Τουρκίας, στην ιστορική περιοχή της Καππαδοκίας ανακαλύφθηκε μια υπόγεια πόλη… 5.000 ετών, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο!

cappadokia.jpg
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης στην Independent, οι υπόλοιπες πόλεις που έχουν ανακαλυφθεί μοιάζουν με «κουζίνες» μπροστά στη νέα ανακάλυψη!

Ο επικεφαλής της διοίκησης οικιστικής ανάπτυξης της Τουρκίας, Mehmet Ergün Turan, ανέφερε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών για ένα πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών και δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Hurriyet : «Δεν πρόκειται για μία γνωστή υπόγεια πόλη. Γίνεται λόγος για σήραγγες επτά χιλιομέτρων. Σταματήσαμε τις κατασκευαστικές εργασίες που είχαμε προγραμματίσει για την περιοχή, όταν ανακαλύφθηκε!».

cappadokia1.jpg
Μέχρι στιγμής, από την ανασκαφή έχουν συλλεχθεί 44 ιστορικά αντικείμενα. Να σημειώσουμε πως το άνω τμήμα της πόλης είχε εντοπιστεί πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο και πως μόλις μία ώρα μακριά βρίσκεται η πιο γνωστή υπόγεια πόλη του Νεβσεχίρ, η Ντερινκουγιού, η οποία χρονολογείται περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top