Ντόροθι Κινγκ: «Υπάρχουν ακόμα πολλά να βρεθούν στην Αμφίπολη»!

ΔΕΙΤΕ τι γράφει στο blog της

Ντόροθι Κινγκ: «Υπάρχουν ακόμα πολλά να βρεθούν στην Αμφίπολη»!

​Η Βρετανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ «ξαναχτύπησε» μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τα νέα ευρήματα στον τύμβο Καστά!

Η Κινγκ, η οποία ασχολείται στενά με την ανασκαφική έρευνα στην Αμφίπολη ανήρτησε την άποψή της στο προσωπικό της blog ξεκινώντας μάλιστα με μια αγγλική παροιμία: «τίποτα δεν τελειώνει έως ότου τραγουδήσει η ευτραφής κυρία (έως ότου πέσει η αυλαία). Η λογική και η μακρόχρονη εμπειρία μου, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να βρεθούν στην Αμφίπολη». Και συνέχισε γράφοντας: «Βλέπω ότι ο τύμβος ενδέχεται να αναπτύσσεται προς τα κάτω ή ότι αυτοί οι πλίνθοι μπορεί να είναι τα θεμέλιά του. Εάν όμως είναι τα θεμέλιά του, τότε που βρίσκεται το επιχρισμένο δάπεδο το οποίο επικάλυπτε τους πλίνθους. Κατόπιν βλέπω μια πόρτα. Η πλευρά της θύρας που είναι στραμμένη προς τον θεατή είναι τραχειά, άρα αυτή είναι η όψη της η οποία θα πρέπει να ήταν προς την πλευρά του περιθυρώματος και παρέμενε κρυμμένη».

Μάλιστα αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια για την κ. Περιστέρη, γράφοντας: «Όλοι οι αρχαιολόγοι που δουλεύουν στην ανασκαφή είναι από τους καλύτερους του κόσμου. Από την κ. Περιστέρη και τον κ. Λαφαζάνη, μέχρι τους τεχνικούς, τους φύλακες και τους κατοίκους της Αμφίπολης που συνεισφέρουν. Έχω βαρεθεί τους λοιπούς αρχαιολόγους που λένε διάφορα επειδή ζηλεύουν».

Βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΥΠΠΟ την Παρασκευή, η Κινγκ πρόσθεσε: «Βρήκαν ένα τεχνητό όρυγμα και μέχρι τώρα έχουν σκάψει σε βάθος 1,40 μ. και δεν έχουν βρει στέρεο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι πάει ακόμα βαθύτερα; Επίσης, η δεύτερη πόρτα που βρέθηκε σε αυτό το όρυγμα ενισχύει το σενάριο πως ήταν "ανοιχτή" όταν ο τάφος γέμισε με χώμα».

Στο τέλος αναφέρει πως δεν πιστεύει πως υπάρχει δεύτερος τάφος, αλλά είναι ανοιχτή να δεχθεί πως όλα είναι πιθανά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top