Απεβίωσε ο εικαστικός Κώστας Πανιάρας

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 16/10 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών

 Απεβίωσε ο εικαστικός Κώστας Πανιάρας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε ο Κώστας Πανιάρας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς μεταπολεμικά.

Γεννήθηκε το 1934 στο Κιάτο και τα πρώτα μαθήματα ζωγραφική τα έκανε δίπλα στον Θεόδωρο Λεκό.

Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα κοντά στην Ελένη Ζογγολοπούλου.

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1956 ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι, όπου σπούδασε λιθογραφία στην εκεί Σχολή Καλών Τεχνών, με τον Αντρέ Λοτ και ψηφιδωτό και φρέσκο με τον Τζίνο Σεβερίνι.

Στο Παρίσι παρέμεινε έως το 1975, με ενδιάμεσα ταξίδια στη Νέα Υόρκη, την Περσία και την Απω Ανατολή και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το 1956 ξεκίνησε την εκθεσιακή του δραστηριότητα, παρουσιάζοντας την πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα. Ακολούθησαν άλλες ατομικές, ορισμένες σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ιόλα, και συμμετοχές σε ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1984 οργανώθηκε αναδρομική παρουσίαση του έργου του στην Πινακοθήκη Πιερίδη.

Η κηδεία του Κώστα Πανιάρα, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ένας «ανατροπέας της τέχνης», θα γίνει αύριο, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 3 μ.μ. από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top