Θέατρο δρόμου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μια κινητή δράση στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης

Θέατρο δρόμου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

​Μια κινητή δράση, ένα θέατρο δρόμου πραγματοποιείται σήμερα ��τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Η δράση αυτή διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και πρόκειται για ένα 10λεπτο μονόλογο της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Κάλμπαρη.

Ο μονόλογος βασίζεται σε αληθινές ιστορίες γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και άλλων μορφών βίας και ερμηνεύεται από την ηθοποιό Δώρα Σαμψώνα, η οποία πλαισιώνεται από νέους εθελοντές, που θα μοιράζουν το ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται ανά δύο ώρες από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με δύο στάσεις στην πλατεία Συντάγματος, (10:00 και 12:00), δύο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (14:00 και 16.00), μία στην πλατεία Κεραμεικού (18:00) και μία στη Στοά CityLink, στην οδό Βουκουρεστίου (20:00).

Απώτερος σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ενημέρωση του, αλλά και η παρότρυνση των γυναικών που πέφτουν θύματα βίας να σπάσουν τη σιωπή τους και να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Η Τηλεφωνική Γραμμή SOS που λειτουργεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων είναι ο αριθμός 15900, ενώ παράλληλα διατίθενται 14 Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών στις πρωτεύουσες των Περιφερειών και τον Πειραιά, 25 Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και 19 Ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους, σε συνεργασία με μεγάλους Δήμους της χώρας και 2 Ξενώνες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top