Αγγελιοφόροι της "Ελπίδας" οι Βάκχες του Ευριπίδη

Ξεκινούν το ταξίδι τους στις 9 Ιουλίου στη Σαλαμίνα

Αγγελιοφόροι της "Ελπίδας" οι Βάκχες του Ευριπίδη

Οι Βάκχες, η τραγωδία του Ευριπίδη, ένα από τα πληρέστερα και πιο οργανωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.


«Η πρώτη ευχή που θα κάνω είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε το βραβείο της νίκης, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας, να κάνουμε την πιο καλή παράσταση, την πιο ενδιαφέρουσα και να αποφύγουμε την ύβρη» είπε η ηθοποιός- παραγωγός Αιμιλία Υψηλάντη.

Στην παράσταση, την οποία σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, πρωταγωνιστούν ο ίδιος, η Ρούλα Πατεράκη και ο Σάκης Ρουβάς στο ρόλο του Διονύσου.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη να κοιτάξουμε, όπως λέει ο Ελύτης, "τα ωραία μέσα μας ερείπια". Μέσα από αυτά τα ερείπια κοιτώντας τα μπορούμε να ξαναπιάσουμε το χαμένο νήμα και να κοιτάξουμε μπροστά» δήλωσε ο Δ. Λιγνάδης.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι κάτι που θα δικαιώσει τις προσπάθειες ολονών» δήλωσε η Ρούλα Πατεράκη.

Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της παράστασης αποτελούν ο χορός και η μουσική, βασικός ρόλος των οποίων θα είναι η ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας αλλά και της τοπικής παράδοσης. Η παράσταση Βάκχες υποστηρίζει τους σκοπούς του συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της.

«Ως αγγελιαφόρος της Ελπίδας έχω δεσμευτεί μέσα από ότι κάνω να προσφέρω ότι μπορώ στα παιδιά της Ελπίδας» είπε ο Σάκης Ρουβάς.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ευχαρίστησε τους συντελεστές για την στήριξη στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

«Ευχαριστώ θερμά όλον τον κόσμο που θα τιμήσει τις παραστάσεις και θα ενώσει τη φωνή μας με τη δική του φωνή συμπαράστασης προς τα άρρωστα παιδιά. Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να είμαι κοντά σας» είπε η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Οι Βάκχες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην «πατρίδα» του Ευριπίδη, τη Σαλαμίνα, ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στην Καβάλα στις 13 και 14 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top