Σε διπλάσια τιμή πωλήθηκε ο «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» του Θεόφιλου

Τα μισά έργα των Ελλήνων ζωγράφων δεν βρήκαν αγοραστή

Σε διπλάσια τιμή πωλήθηκε ο «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» του Θεόφιλου

​Στο διπλάσιο ποσό από την αρχική τιμή εκκίνησης πωλήθηκε χθες το έργο του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ «Ερωτόκριτος και Αρετούσα» στο Greek Sale του οίκου Bonhams, που έγινε στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας πωλήθηκε έναντι 264.000 ευρώ, ένα έργο εμβληματικό αυτής της θεματικής, όπως είχε παρατηρήσει ο Οδυσσέας Ελύτης στο παρελθόν.

Την δεύτερη υψηλότερη τιμή, 181.500 ευρώ, κατέκτησε το «Τρίπτυχο Α» του Γιάννη Σπυρόπουλου που θεωρείται από τα μεγαλύτερου μεγέθους έργα του πρωτοπόρου της αφαίρεσης, ενώ τρίτο ήρθε το «Ακρόπρωρο» του Γιάννη Μόραλη με 147.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μόλις το 51% των έργων σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων βρήκε χθες αγοραστές, πετυχαίνοντας παρόλα αυτά τζίρο 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την αντίστοιχη δημοπρασία του Μαρτίου, χθες σημειώθηκαν τάσεις ανόδου της τάξεως του 12%.

Να προσθέσουμε ότι στην τιμή των 118.500 ευρώ πωλήθηκε το «Μετά τη βροχή» του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, και με 84.000 ευρώ ο «Χορευτής» του Γιάννη Τσαρούχη, το οποίο υπερ-τριπλασίασε την τιμή εκκίνησης. Στην ίδια θέση είναι και το «Image F» του Γιάννη Σπυρόπουλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top