Έκλεψαν Πικάσο και Μονέ από Μουσείο της Ολλανδίας!

Επτά πίνακες ήταν η λεία των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται

Έκλεψαν Πικάσο και Μονέ από Μουσείο της Ολλανδίας!

Επτά ήταν στο σύνολο τους οι πίνακες που εκλάπησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 16 ��κτωβρίου, από το μουσείο Κούνστχαλ του Ρότερνταμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική αστυνομία. Μεταξύ αυτών σπουδαία έργα του Πικάσο, του Ματίς, του Μονέ και του Γκογκέν!

«Σήμερα το πρωί επτά έργα τέχνης εκλάπησαν από το μουσείο Κούνστχαλ στο Ρότερνταμ. Έπειτα από την άδεια των ιδιοκτητών, η αστυνομία μπορεί πλέον να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των έργων», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Από την άλλη, η εκπρόσωπος της αστυνομίας Πατρίσια Βέσελς δήλωσε :«Έχει ξεκινήσει έρευνα. Εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν στο μουσείο, τι ώρα και ποιοι διέπραξαν αυτή την κλοπή».

Η εκπρόσωπος του μουσείου Μαριέτε Μάασκαντ σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό επιβεβαίωσε ότι τα κλεμμένα έργα είναι μέρος μιας συλλογής, όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Στη συλλογή, που αποτελείται από περίπου 150 έργα, περιλαμβάνονται πίνακες του Πάμπλο Πικάσο και του Κλοντ Μονέ και εκτίθενται δημοσίως για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια λειτουργίας του μουσείου Κούνστχαλ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top