Η κατάρα των Κένεντι - Σαν σήμερα «έφυγε» ο «πρίγκιπας» των ΗΠΑ

Το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα που ενίσχυσε τον θρύλο

Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Τζούνιορ

Ήταν 16 Ιουλίου 1999, όταν άλλο ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας Κένεντι έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, ενισχύοντας τον θρύλο της «κατάρας των Κένεντι».

Ο Τζον Κένεντι Τζούνιορ, γιος του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Καρολίν Μπεσέτ και την αδερφή της Λόρεν Μπεσέτ σε αεροπορικό δυστύχημα. Οι ΗΠΑ βυθίστηκαν στη θλίψη, καθώς έχασαν τον «πρίγκιπά» τους, όπως τον χαρακτήριζαν, που κάποια μέρα θα γινόταν πρόεδρος της χώρας, συνεχίζοντας το έργο του αδικοχαμένου πατέρα του. 

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Τζούνιορ γεννήθηκε το 1960, δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του γερουσιαστή πατέρα του στην Αμερικανική Προεδρία. 

Η κατάρα των Κένεντι

Από τη δολοφονία του προέδρου, Τζον Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963, η οικογένεια έχει θρηνήσει πολλές φορές μέλη της οικογένειας τα χρόνια που ακολούθησαν.

Το 1968 δολοφονήθηκε ο αδερφός του JFK, Μπομπ, οι γιοι του οποίου επίσης έφυγαν νωρίς. Το 1984 ο Ντέιβιντ πέθανε από υπερβολική δόση, ενώ ο Μάικλ έχασε τη ζωή του το 199,7 ενώ έκανε σκι στο Άσπεν.

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στη λέξη «κατάρα», ήταν ο αδερφός του Τζον Φίτζεραλντ Κένετνι και γερουσιαστής, ο Τεντ Κένεντι. Ήταν σε μία τηλεοπτική του εμφάνιση, στην οποία προσπαθούσε να εξηγήσει το δυστύχημα στο οποίο το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε από γέφυρα, στοιχίζοντας τη ζωή της συνεπιβάτιδάς του, Μέρι Τζο Κόπενς. «Κάποια τρομερή κατάρα υπάρχει πάνω από τους Κένεντι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κάποιοι έχουν μελετήσει το ζώδιο του πατριάρχη της οικογένειας, Τζόν Κένεντι, για να εξηγήσουν τα χτυπήματα της μοίρας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι κάποιος ραβίνος είχε καταραστεί τον τελευταίο, έπειτα από καβγά που είχαν.

Ο Λάρι Σάμπατο, πολιτικός επιστήμονας του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, δίνει μία διαφορετική διάσταση στην «κατάρα των Κένεντι».

«Ο λόγος που πιστεύει ο κόσμος ότι υπάρχει κατάρα είναι απλά ότι έχουν επικεντρωθεί τόσο πολύ σε αυτούς. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλές οικογένειες από τις οποίες έχουν βγει τρεις γερουσιαστές, ένας πρόεδρος και δύο υποψήφιοι για τη θέση. Ξέρουμε κάθε μέλος της οικογένειάς τους, οπότε συνδέουμε τα γεγονότα μεταξύ τους», ανέφερε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top