Τζον Κέννεντυ: Tι είχε ζητήσει από τους άνδρες ασφαλείας πριν δολοφονηθεί

Η αλλαγή στον τρόπο ασφαλείας που ίσως του κόστισε τη ζωή

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του 35ου Προέδρου των ΗΠΑ (το 2013), στο σημείο όπου δολοφονήθηκε στο Τέξας - Ruptly

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του  Τζον Κέννεντυ φέρνει στη δημοσιότητα, η New York Post, με αφορμή όσα περιγράφονται στο βιβλίο «Zero Fail: The Rise and Fall of the Secret Service» της Carol Leonning, στο οποίο γίνεται αναδρομή στις επιχειρήσεις των Μυστικών Υπηρεσιών στο πλάι των προέδρων των ΗΠΑ. 

Τζιν Κένεντι Σμιθ: «Έφυγε» στα 92 της η τελευταία αδελφή του Τζον Κένεντι

Η αυτοκινητοπομπή του Κέννεντυ λίγο πριν δολοφονηθεί στο Τέξας- φωτογραφία ΑΡ

Ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 1963, όταν όλος ο πλανήτης είδε σοκαρισμένος τη δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, μόλις τέσσερις μέρες πριν τη δολοφονία του (στις 18/11/63), ο Κένεντι είχε καλέσει στο γραφείο του τον υπεύθυνο της Μυστικής Υπηρεσίας, Floyd Boring, ζητώντας του να μην υπάρχουν στο όχημά του σωματοφύλακες, αλλά να τον ακολουθούν κατά πόδας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ντάλας.

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ και η Τζάκι Κέννεντυ στη Νέα Υόρκη- φωτογραφία ΑΡ

«Δίνουμε στους ανθρώπους λάθος εντύπωση», ανέφερε ο Κένεντι στον επικεφαλής ασφαλείας, ο οποίος αναγκάστηκε να δεχτεί όσα ζήτησε ο πρόεδρος.

Μετά τη δολοφονία του, ορισμένοι πράκτορες αναρωτήθηκαν αν αυτό το ανοιχτό όχημα αλλά και το μήκος του, τους εμπόδισε να σώσουν τη ζωή του, αφού αν τον ακολουθούσαν άνδρες ασφαλείας θα βρίσκονταν μαζί του αλλά και σε κλειστό όχημα μαζί με τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το βιβλίο της δημοσιογράφου της Washington Post, Carol Leonnig αφηγείται την προεδρική ιστορία από την άποψη της υπηρεσίας ασφαλείας. Στην περίπτωση του JFK, το προσωπικό του χάρισμα - το πιο αποτελεσματικό όταν μπορούσε να αλληλεπιδράσει απευθείας με το κοινό - και οι συχνές συναναστροφές του με νεαρές γυναίκες, τον έκαναν μια ιδιαίτερα «ριψοκίνδυνο». «Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας του Κένεντι έβλεπαν έναν άνδρα να φλερτάρει τον κίνδυνο», γράφει η Leonning.

Οι τελευταίες στιγμές του Τζον Κέννεντυ στη μαύρη λιμουζίνα πριν δολοφονηθεί- φωτογραφία ΑΡ

Οι τελευταίες στιγμές του Τζον Κέννεντυ στη μαύρη λιμουζίνα πριν δολοφονηθεί- φωτογραφία ΑΡ

«Ο Κένεντι ήταν εξαιρετικά απερίσκεπτος με την προσωπική του ασφάλεια. Οι πράξεις του έκαναν κάποιους από τους προστάτες να ανησυχούν και κάποιους να θυμώνουν. Επαγγελματικά, ήταν η πιο δύσκολη δουλειά που έχουν αναλάβει μακράν» προσθέτει η δημοσιογράφος.

Εκείνη την εποχή, η Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου είχε μόνο 34 πράκτορες, που εργάζονταν ανά έξι άτομα, σε περιστρεφόμενες βάρδιες των 8 ωρών. Προκειμένου να καλύψουν το πρόγραμμα του Προέδρου, οι πράκτορες δούλευαν διπλές βάρδιες και συχνά έχαναν και τον βραδινό τους ύπνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top