Αντρέα Γέιτς: Η σύγχρονη Μήδεια που έπνιξε τα πέντε παιδιά της στο λουτρό

Τα κίνητρά της παραμένουν άγνωστα έως σήμερα

Σαν σήμερα, στις 12 Μαρτίου 2002, η Αντρέα Γέιτς καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση στο Τέξας, επειδή έπνιξε τα πέντε παιδιά της τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους.

ΗΠΑ: Σκότωσε τα τρία παιδιά του μέσα σε εκκλησία και αυτοκτόνησε

Στις 20 Ιουνίου του 2001 η τότε 36χρονη Αντρέα Γέιτς, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Αμερική, καθώς δολοφόνησε και τα πέντε παιδιά της, από 7 μηνών έως 7 χρόνων. Η αδίστακτη γυναίκα έπνιξε τα σπλάχνα της στην μπανιέρα.

Η Αντρέα Γέιτς καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση στο Τέξας, επειδή έπνιξε τα πέντε παιδιά της / Φωτογραφία: AP

Η νεαρή μητέρα, που σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη, δολοφόνησε τα πέντε παιδιά της, πνίγοντάς τα στην μπανιέρα.

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ζητώντας να στείλουν περιπολικό στη διεύθυνση που τους έδωσε. Οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για έναν από τους συνηθισμένους ελέγχους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ν.Κοεμτζής: Ο άνδρας που σκότωσε τρεις και τραυμάτισε 10 για ένα ζεϊμπέκικο

Μόλις έφτασαν, ωστόσο, στο σπίτι αντιλήφθηκαν ότι κάτι εξαιρετικά σοβαρό συνέβαινε. Η σύγχρονη Μήδεια, άνοιξε την πόρτα, φορώντας ένα βρεγμένο μπλουζάκι ενώ ανέπνεε με δυσκολία, δήλωσε στον αστυνομικό ότι σκότωσε τα παιδιά της και στη συνέχεια τον οδήγησε στο υπνοδωμάτιο, όπου τον περίμενε ένα τραγικό θέαμα.

Υπήρχαν τέσσερα παιδιά νεκρά σε ένα κρεβάτι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τζον Κάνον, σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε ότι το πέμπτο παιδί βρέθηκε μέσα στην μπανιέρα. Όλα τα θύματα ήταν ηλικίας από έξι μηνών μέχρι επτά ετών.

Η σύγχρονη Μήδεια καταδικάστηκε το 2002 σε ισόβια κάθειρξη / Φωτογραφία: AP

Η τραγική ομολογία και η καταδίκη 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Άντρεα Γέιτς ομολόγησε ότι έπνιξε όλα τα παιδιά της μέσα στην μπανιέρα και, παρόλο που η ίδια ειδοποίησε τις αρχές, τα κίνητρά της παρέμειναν άγνωστα.

Το τηλεοπτικό κανάλι ABC μετέδωσε ότι ο σύζυγος της, Ράσελ Γέιτς, ο οποίος δούλευε στη ΝΑSΑ, δήλωσε πως η γυναίκα του έπασχε από κατάθλιψη λοχίας μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού τους. 

Η 16χρονη δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο - Άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η Αντρέα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει στις 18 Ιούνη του 1999 και έκτοτε έκανε θεραπεία λαμβάνοντας φάρμακα.

Το δικαστήριο την καταδίκασε το 2002 σε ισόβια κάθειρξη, παρά τους ισχυρισμούς της ότι ήταν παρανοϊκή. Το 2006, ωστόσο, το εφετείο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της για την ψυχική της κατάσταση και θα τη μετέφερε σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Η παιδοκτόνος Αντρέα Γέιτς παραμένει στο ψυχιατρείο, με την υπόθεσή της να είναι ωστόσο αμφιλεγόμενη: ήταν πράγματι ψυχικά διαταραγμένη ή μήπως οι πράξεις της ήταν αποτέλεσμα διεξοδικού σχεδίου εξόντωσης των παιδιών της;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top