ΗΠΑ: Σκότωσε τα τρία παιδιά του μέσα σε εκκλησία και αυτοκτόνησε

Στα θύματα και ένας πολίτης

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε χθες στις ΗΠΑ, όταν ένας πατέρας σκότωσε τα τρία ανήλικα παιδιά του και ένα τέταρτο πρόσωπο μέσα σε εκκλησία του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας. Ο δράστης, μετά την αποτρόπαια πράξη του έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που έφθασαν επιτόπου στο σημείο, ο πατέρας άνοιξε πυρ και σκότωσε τα τρία του παιδιά, ηλικίας μικρότερης των δεκαπέντε ετών. Όσον αφορά τον τέταρτο πολίτη που έπεσε νεκρός, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν είχε κάποια σχέση με τα υπόλοιπα θύματα.

ΗΠΑ - σκότωσε τα τρία παιδιά του

Οι υπηρεσίες του σερίφη του Σακραμέντο δεν ήταν σε θέση σε αυτό το στάδιο να εξηγήσουν το γιατί ο ένοπλος και τα θύματά του βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ή ποιο ήταν το κίνητρο αυτού του mass shooting, της επίθεσης με τη χρήση πυροβόλων όπλων, με τέσσερα θύματα.

 

Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, κυρίως μέσα σε σχολεία, εμπορικά κέντρα, χώρους εργασίας και χώρους λατρείας, αποτελούν αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοφορίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Οι προσπάθειες της μιας κυβέρνησης μετά την άλλη για να ελεγχθεί η πώλησή τους συνήθως καταλήγουν στα καλάθια των αχρήστων στο Κογκρέσο, όπου το ισχυρό λόμπι των όπλων, η NRA, διαθέτει μεγάλη επιρροή.

Τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων αυξήθηκαν μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Το 2021, στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 45.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, συνυπολογιζομένων 24.000 αυτοκτονιών. Ανάμεσα στα θύματα ήταν πάνω από 1.500 ανήλικοι, κατά την οργάνωση Gun Violence Archive.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top