Ο πρίγκιπας που απαρνήθηκε τον θρόνο για να παντρευτεί πρώην μαφιόζου

Και το άδοξο τέλος του Ολλανδού Πρίγκιπα Γιόχαν Φρίζο

Κι όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο έρωτας υπερνικά την επιθυμία του ανθρώπου για δόξα… Μια τέτοια ρομαντική περίπτωση είναι το love story του Ολλανδού πρίγκιπα Γιόχαν Φρίζο και της Μάμπελ Βίσε Σμιτ.

Χάρι: Tα λόγια του για την πρώτη επέτειο θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Γιόχαν που ήταν δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του, προκειμένου να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπά. Η απόφασή του γνωστοποιήθηκε σαν σήμερα, στις 11 Οκτωβρίου του 2003.

Ο Γιόχαν Φρίζο και η Μάμπελ Βίσε Σμιτ

Ο Γιόχαν Φρίζο και η Μάμπελ Βίσε Σμιτ

Όταν ο πρίγκιπας Γιόχαν αρνήθηκε τον θρόνο χάριν του έρωτα

Η Μάμπελ Βίσε Σμιτ στο παρελθόν είχε παραδεχθεί πως είχε στενή σχέση με άνθρωπο του οργανωμένου εγκλήματος στην Ολλανδία. 
Λόγω αυτού, ο τότε Ολλανδός πρωθυπουργός Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε δεν υποστήριξε τον γάμο του πρίγκιπα με την 35χρονη μνηστή του. Και χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, γάμος δεν μπορούσε να γίνει.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, ο πρίγκιπας έστειλε επιστολή στον Μπαλκενέντε στην οποία δήλωνε ευθαρσώς ότι θα παντρευτεί τη Βίσε Σμιτ παρά την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει τη συγκατάθεσή της, παραιτούμενος από τη διαδοχή στον θρόνο.

Μετά τις αποκαλύψεις, η Μάμπελ Βίσε Σμιτ παραδέχθηκε ότι πέρασε πολλές νύχτες στο ιστιοφόρο του Κλάας Μπρουίνσμα, ενός από τους βαρώνους του λαθρεμπορίου ναρκωτικών τη δεκαετία του 1980 στην Ολλανδία, διαψεύδοντας ωστόσο τις φήμες για ερωτική σχέση.

Κάρολος- Καμίλα: Το παρασκήνιο της σχέσης τους και η κόντρα με την Ελισάβετ

Ο γάμος του Γιόχαν Φρίζο με την Μάμπελ Βίσε Σμιτ

Ο γάμος του Γιόχαν Φρίζο με την Μάμπελ Βίσε Σμιτ

Τελικά ο γάμος έγινε τον Απρίλιο του 2004. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες.

Το άδοξο τέλος του Πρίγκιπα

Δυστυχώς, η ιστορία του Γιόχαν Φρίζο δεν είχε χαρούμενο τέλος. Μπορεί να παντρεύτηκε την γυναίκα που ερωτεύτηκε αδιαφορώντας για τη γνώμη των άλλων, είχε όμως άδοξο τέλος. Καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις. 

Η κηδεία του Γιόχαν Φρίζο

Η κηδεία του Γιόχαν Φρίζο

Επί ενάμιση χρόνο ήταν σε κώμα. Τελικά πέθανε στις 12 Αυγούστου του 2013, σε ηλικία 44 ετών.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένας χρόνος από τον θάνατό της - Η ανάρτηση του Καρόλου

Η κηδεία του Γιόχαν Φρίζο

Η κηδεία του Γιόχαν Φρίζο

«Η Αυτού Μεγαλειότης Βασιλιάς, Γουίλεμ-Αλεξάντερ, ανακοινώνει με μεγάλη του λύπη ότι το πρωί ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο πέθανε στο παλάτι Huis ten Bosch στη Χάγη, σε ηλικία 44 ετών», ανέφερε δήλωση του παλατιού στις 12 Αυγούστου του 2013, προσθέτοντας ότι «πέθανε από επιπλοκές ως αποτέλεσμα έλλειψης οξυγόνου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top