Χρόνης Εξαρχάκος: Η ιδιαίτερη σχέση με την ανάπηρη μητέρα του

Πώς η σχέση αυτή ήταν καθοριστική για τη μοναχική ζωή του

Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο ο κωμικός ηθοποιός,  Χρόνης Εξαρχάκος, έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στην υποκριτική και στην ανάπηρη μητέρα του. Ήταν μόλις 55 ετών.

Μάνος Κατράκης: Ο έρωτας της ζωής του και η άνιση μάχη με τον καρκίνο

Το ταλέντο του ήταν πηγαίο και όπως αναφέρει η Finos Film στη σελίδα της στο Facebοok: «Από τους λίγους "δευτερορολίστες" με στόφα πρωταγωνιστή, ο Χρόνης Εξαρχάκος μάγεψε τον φακό της Φίνος Φιλμ. Έχτισε τους ρόλους πάνω του και τόλμησε να υποδυθεί χαρακτήρες πρωτοποριακούς για την εποχή. Με το αξεπέραστο χιούμορ και τις κορυφαίες ατάκες που άφησε παρακαταθήκη, ο Χρόνης θα είναι πάντα εδώ».

Καζάκος: Οι δυο γάμοι, η οικογένεια και ο θάνατος της κόρης του

Ως ένας από τους πιο σπουδαίους κωμικούς ηθοποιούς, σκορπούσε το γέλιο απλόχερα. 

Όταν, για παράδειγμα, σκέφτεσαι την ταινία «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, είναι η ατάκα του Εξαρχάκου «Τράβα μαλλί ανεβαίνουμε- Άσε μαλλί»: ήταν ο εκκολαπτόμενος εφευρέτης που είχε αναλάβει να πετάξει αεροπλάνο.

Λυκούργος Καλλέργης: Η καριέρα και ο γάμος με τη Μαρία Φωκά

 Το «οιδιπόδειο» σύμπλεγμα με τη μητέρα του

Και στην προσωπική του ζωή, όμως, ο ηθοποιός ήταν η ψυχή της παρέας και έκανε τους πάντες να γελάνε. Όμως, όπως λένε όσοι βρέθηκαν κοντά του, ήταν ιδιαίτερα κυκλοθυμικός με έντονα ξεσπάσματα θυμού. 

Αυτές οι αλλαγές στη διάθεσή του μπορεί να οφείλονταν στη σχέση εξάρτησης που είχε σε όλη του τη ζωή με τη μητέρα του.

Λέγεται πως λόγω της μεγάλης αδυναμίας που του είχε, δεν τον ενθάρρυνε να παντρευτεί, ενώ αργότερα δεν ενέκρινε τις επιλογές της προσωπικής του ζωής. Έζησε ισοβίως μαζί της διατηρώντας μια παθολογική σχέση καταπιεστικής αγάπης. 

Τη δεκαετία του ’80 νοσεί βαριά από καρκίνο και το 1982 δίνει την τελευταία του παράσταση στο θέατρο «Ακροπόλ». Ωστόσο, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, δεν έχασε το χιούμορ του.

Ο Κώστας Βουτσάς θυμάται τον αγαπημένο του φίλο στο νοσοκομείο, όταν η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί, να πειράζει τις νοσοκόμες, να λέει αστεία και να κάνει πλάκες. Το 1984, μόνος, αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

Η μητέρα του δεν άντεξε τον χαμό του και την επόμενη χρονιά φεύγει και η ίδια από τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top