Πώς ένα κατοικίδιο κάνει το παιδί σου πιο υπεύθυνο και με αυτοπεποίθηση

Ημέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης για όλα τα ζώα είναι η 4η Οκτωβρίου

Ημέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης για όλα τα ζώα είναι η 4η Οκτωβρίου. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Υιοθέτησε κι εσύ ένα αδέσποτο! 26 σκυλάκια ψάχνουν σπίτι

Oφέλη που προσφέρουν τα κατοικίδια στα παιδιά

1. Υπευθυνότητα
Τα παιδιά αποκτούν υπευθυνότητα και ευαισθησία για τους άλλους από μικρή ηλικία. Τα ζώα χρειάζονται συνεχή φροντίδα και τα παιδιά που τα προσέχουν, γίνονται πιο συμπονετικά. Επίσης, αφού μπορούν να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους, μπορούν να προσέχουν καλύτερα τον εαυτό τους.

2. Αυτοπεποίθηση
Όταν τα παιδιά καταφέρνουν να μεγαλώνουν σωστά τα κατοικίδιά τους, νιώθουν καλύτερα και περήφανα για τον εαυτό τους.

3. Λιγότερο επιρρεπείς σε αλλεργίες και άσθμα
Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζωάκια, είναι λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα. Αναπτύσσουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Άσκηση και παιχνίδι
Ειδικά τα σκυλιά, χρειάζονται άσκηση και παιχνίδι καθημερινά. Τα παιδιά μαθαίνουν να μένουν πιο υγιή.

5. Ηρεμία
Τα ζώα τείνουν να δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας στα παιδιά. Μερικά παιδιά νιώθουν πιο ήρεμα με τα ζωάκια παρά με τους ανθρώπους. Όπως και οι ενήλικοι, τα παιδιά στρέφονται στα κατοικίδιά τους όταν αισθάνονται θυμωμένα, λυπημένα ή αναστατωμένα.

6. Ανακούφιση άγχους
Το να έχει κάποιος σκύλο, μπορεί να είναι θεραπευτικό για όλη την οικογένεια. Το παιδί νιώθει μια αίσθηση ασφάλειας. Επίσης, οι σκύλοι, είναι καλοί ακροατές, δεν δίνουν συμβουλές σε ακατάλληλες στιγμές όπως οι άνθρωποι και γενικά εκπέμπουν μια ενέργεια που χαλαρώνει το παιδί και το βοηθάει να έχει λιγότερο άγχος.

7. Βελτίωση του διαβάσματος
Πολλά παιδιά αισθάνονται καλύτερα όταν διαβάζουν δυνατά στα ζωάκια τους παρά στους ανθρώπους που θα τους κρίνουν. Για να βελτιώσει κάποιος τις ικανότητες του στο διάβασμα, πρέπει να το επαναλαμβάνει δυνατά. Για αυτό και τα παιδιά γίνονται καλύτερα σε αυτό όταν έχουν κατοικίδια.

8. Μαθαίνει για τις συνέπειες
Το να φροντίζουν τα παιδιά ζωάκια, είναι και ένα υπέροχο μάθημα για τις συνέπειες. Όταν τα ζωάκια δε φροντίζονται κατάλληλα, θα υπάρξουν συνέπειες και τα παιδιά το κατανοούν εύκολα αυτό.

9. Πειθαρχία
Τα παιδιά αποκτούν καταπληκτική πειθαρχία και έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες. Μαθαίνουν πώς να εκπαιδεύουν, για παράδειγμα, έναν σκύλο και αυτό τους προσφέρει πειθαρχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top