ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερος γύρος συγκρούσεων σήμερα στην ΚΕ

Αποχωρεί οριστικά η «Ομπρέλα» - Τι θα κάνει η Αχτσιόγλου

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη χθεσινή μετωπική σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Σήμερα η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου στις 11:00 και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και του Διονύση Τεμπονέρα

ΣΥΡΙΖΑ: Συσκέψεις σε «Ομπρέλα» και «6+6» για το επόμενο βήμα

Χθες τόσο η ομάδα των «6+6», όσο και η «Ομπρέλα» και τα στελέχη γύρω από τον Διονύση Τεμπονέρα αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα τα στελέχη της «Ομπρέλας» θα δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο, με το οποίο γνωστοποιούν την αποχώρησή τους από το κόμμα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Τεμπονέρας

Χθες το βράδυ συνεδρίασαν και αποφάσισαν να μην επανέλθουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ σήμερα το πρωί θα έχουν συνάντηση με στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά στην έξοδο φαίνεται να είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα γίνει κάτι τόσο καθοριστικό που να αλλάξει την απόφασή του για αποχώρηση. 

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ψηφοφορία για το δημοψήφισμα ζητά η ομάδα Αχτσιόγλου

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν την καταμέτρηση δυνάμεων στην ΚΕ, με την πλευρά Κασσελάκη να σημειώνουν ότι χθες αποχώρησαν μόνο 85 στελέχη, ενώ άλλοι ανέβαζαν τον αριθμό τους στους 100.

ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφα Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρ ομμαδόν κατά των επικριτών του, δίνοντας τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στην Επιτροπή Δεοντολογίας να διαγράψει τους τέσσερις αντιφρονούντες μέχρι την Παρασκευή, διαφορετικά θα προχωρήσει με την απόφασή του για δημοψήφισμα. 

ΣΥΡΙΖΑ: «Μπουρλότο» Κασσελάκη με το δημοψήφισμα για τις διαγραφές

Όπως είπε, η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια και έστειλε μήνυμα ότι δε θα ανεχτεί άλλο την εσωστρέφεια που υπάρχει στο κόμμα. 

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι ένας πρόεδρος υπό αμφισβήτηση ούτε υπό επιτροπεία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αποδοκιμάστηκε δύο φορές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο να απαντά για «μικρούς ανθρώπους» και να χαρακτηρίζει «πέμπτη φάλαγγα του Μητσοτάκη», όποιον καταφέρεται εναντίον του δημόσια. Η φράση του αυτή προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία από τον Νίκο Φίλη, ο οποίος άρχισε να φωνάζει «αίσχος».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κίνηση Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα

Η Έφη Αχτσιόγλου και οι «6+6» κατέθεσαν κείμενο με το οποίο ζητούσαν ψηφοφορία εδώ και τώρα για το δημοψήφισμα των διαγραφών και αποχώρησαν όταν το προεδρείο απέρριψε την πρότασή τους. 

Αποκάλυψη Star: Γιατί ο Κασσελάκης αποφάσισε το δημοψήφισμα 

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι όταν ανέβηκε η Έφη Αχτσιόγλου στο βήμα, ανέβηκε ταυτόχρονα και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος στάθηκε δίπλα της. Ο πρόεδρος της ΚΕ, Παναγιώτης Ρήγας του ζήτησε να κατέβει κάτω. 

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαία στελέχη ζητούν απόσυρση δημοψηφίσματος από Κασσελάκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν συνεννόησης των δύο, προκειμένου να σηματοδοτήσουν τη συμπόρευσή τους, ενώ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους ζήτησε να σταθεί δίπλα τους. Όμως οι πλευρές Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα αρνήθηκαν να ταυτιστούν με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και γι’ αυτό εκείνος μίλησε μετά από τα δύο στελέχη. 

ΣΥΡΙΖΑ:  Ποιοι θα ακολουθήσουν στη διάσπαση Σκουρλέτη – Βούτση  

Πάντως στελέχη που πρόσκεινται στον πρόεδρο χαρακτηρίζουν την αποχώρηση Αχτσιόγλου – Τεμπονέρα «προσχηματική» και ότι βασική στόχευσή τους ήταν να τεθεί αρχικά το θέμα του δημοψηφίσματος προκειμένου να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς και οι προεδρικοί διαφωνούν σε αυτό το θέμα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έπαιρνε την μορφή μομφής κατά του προέδρου .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top